Kiekko-Vantaa jyräsi komeaan kotivoittoon

07.02.2018

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä, kun se kaatoi kotikaukalossa Heinolan Peliitat maalein 5–2 (0–1, 4–0, 1–1).

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle kukistamalla sarjajumbo Peliitat hyvän peliesityksen jälkeen. Lohipaidat saivat kipsin aukaistua toisessa erässä ja sen jälkeen se porskutti selvään voittoon kotiyleisön edessä.

Kiekko-Vantaa hallitsi ottelua alusta saakka, mutta avauserä jätti kuitenkin isänniltä parantamisen varaa. Peliitat siirtyi avauserässä 0–1-johtoon ylivoimalla ex-lohipaita Kalle Moision sivallettua luukulta limpun verkkoon.

Lohipaidat paransivat toisessa erässä pelaamistaan ja dominoi toista 20-minuuttista suorastaan. Ketsuppipullo ryöpsähti auki pelin puolivälissä, kun taikuri Janne Kivilahti tasoitti pelin tahtomaalillaan. Lohipaidat siirtyivät 2–1-johtoon pitkästä aikaan tulleella ylivoimaosumalla, kun Julius Rantaeskola tinttasi suoraan syötöstä voimalla limpun verkkoon.

Kiekko-Vantaa jatkoi lentoaan ja siirtyi 3–1-johtoon vantaalaisten parhaan maalintekijä Janne Kivilahden illan toisella osumalla. Sentterilupaus Erik Embrich tarjoili mestarillisen syötön maalin takaa b-pisteen viiksiltä parhaalta maalintekosektorille ja siitä Kivilahti latasi tarkasti pikkumustan verkon perukoille.

Lohipaitojen illan neljännestä osumasta vastasi kolmannessa perättäisessä ottelussa osunut keskushyökkääjä Miro Mäkinen. Erinomaisen esityön maaliin tarjoili laidalta puolustaja Sakari Turtiainen

Kolmannessa erässä lohipaitojen hyvä tekeminen johtoasemassa jatkui, kunnes lopussa Peliitat haki ilman maalivahtia kavennusmaaleja. Heinolalaisvieraat onnistuivatkin kaventamaan laitahyökkääjä Niko Kivelän ohjauksella.

Viimeisen sinetin iski tyhjään maaliin Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä, joka koukittiin hienoa tulokaskautta pelaavan Erik Embrichin vapauttavan syötön jälkeen nurin ja tilanne tuomittiin maaliksi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu viikonloppuna Pohjois-Suomen vieraskiertueella. Perjantaina vastaan asettuu Rovaniemen Kiekko ja lauantaina Kokkolan Hermes.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 5–2 (0–1, 4–0, 1–1)

14.31 0–1 Kalle Moisio (Ville-Matti Koponen, Henri Ruotsalainen)

29.35 1–1 Janne Kivilahti (Joona Harjama, Toni Leinonen)

32.20 2–1 Julius Rantaeskola (Juha Tarkkanen, Joona Harjama) YV

36.24 3–1 Janne Kivilahti (Erik Embrich)

37.24 4–1 Miro Mäkinen (Sakari Turtiainen, Otto-Eemeli Linke)

53.14 4–2 Niko Kivelä (Aleksi Ek, Samuel Salonen) IM

59.12 5–2 Juuso Perttilä (Erik Embrich, Robert Arrak) TM