Kiekko-Vantaa jäi ilman pisteitä kärkikamppailussa

05.01.2018

Kiekko-Vantaa jäi ilman pisteitä kärkikamppailussa Kiekko-Vantaa koki kirvelevän tappion sarjakärki KeuPa HT:n vieraana maalein 4–2 (1–0, 2–2, 1–0).

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa ja piikkipaikalla porskuttava KeuPa iskivät yhteen Keuruulla. Sarjakärki otti revanssin viikontakaisesta kovan taistelun ja laadukkaan kiekkonäytelmän jälkeen.

– Jäi piippuun kyllä meidän hyökkäyspeli tänään ja ne asiat missä olemme hyviä. Tuolla virheiden määrällä on vaikea sarjakärkeä voittaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi.

Kiekko-Vantaan vierasreissu alkoi murheellisesti, sillä bussi hajosi kesken matkan. Myös kaukalossa startti oli murheellinen, sillä KeuPa iski 1–0-johtomaalin vain 56 sekunnin pelin jälkeen. Isäntien kultakypärä Markus Jokinen ohjasi viivavedon sisään ja tarjosi vantaalaisvieraille kylmän suihkun.

Lohipaidat paransivat peliään ottelun edetessä, mutta ihan siihen parhaimpaan iskuun vantaalaiset eivät päässeet kuin yksittäisissä vaihdoissa kuumassa kärkikamppailussa.

Toisen erän alku oli Kiekko-Vantaalta parasta tekemistä ja palkinto tuli kaksin kappalein. Maestro Joona Harjama tasoitti ottelun hienolla yksilösuorituksellaan ja puolustaja Joonas Valkonen latasi kauden avausmaalinsa lämärillä suoraan Alex Leväsen hyökkäyspään tyylipuhtaan aloitusvoiton jälkeen.

KeuPa onnistui kuitenkin kahdesti käyttämään lohipaitojen virheet puolustuspäässä ja otti johtoaseman takaisin. Ensin Lukko-laina Janne Väyrynen pamautti ranteella tasoituksen ja erän loppupuolella Joel Sund sivalsi limpun verkkoon Teemu Hutun oivalluksesta.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä ja molemmilla oli omat tilaisuutensa. Kotijoukkue pelasi fiksusti johtoasemassa ja teki voittavat asiat tällä kertaa huolellisemmin. Loppulukemat keuruulaisille iski Lauri Huhdanpää tarkalla rannekudillaan takanurkkaan.

Vantaalaiset saivat kolmannessa erässä jobinpostia, kun keskiviikkona SaPKon verkkoon kaksi maalia iskenyt Miro Mäkinen loukkaantui pahannäköisessä tilanteessa liutuaan pää edellä ja kovalla vauhdilla päin laitaa.

Kiekko-Vantaan maalilla Jani Kautto torjui 16 kertaa. KeuPan tolppien välissä Samuli Tervo venyi pikkumustan tielle 21 kertaa.

– Paljon jäi parannettavaa. Matka jatkuu ja huomenna taistellaan taas voitosta, Arvonen sanoi.

Lohipaitojen vieraskiertue jatkuu lauantaina Hermeksen vieraana.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 4–2 (1–0, 2–2, 1–0)

00.56 1–0 Markus Jokinen (Mikko Lahtinen, Roni Allén)

23.02 1–1 Joona Harjama (Toni Leinonen, Janne Kivilahti)

26.51 1–2 Joonas Valkonen (Alex Levänen)

28.29 2–2 Janne Väyrynen (Joonas Niemelä)

35.34 3–2 Joel Sund (Teemu Huttu, Joona Erving)

46.22 4–2 Lauri Huhdanpää