Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskevät yhteen perjantai-illan huippukamppailussa

25.10.2018

Toissa kauden finalistit Kiekko-Vantaa ja SaPKo kohtaavat perjantai-illan huippukamppailussa Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä. Lohipaidat ovat keränneet 10 ottelusta kasaan 15 pistettä ja tehnyt kolmanneksi eniten maaleja koko sarjassa. Vantaalaisilla on kaksi perättäistä voittoa alla.

– Perjantai-ilta, kotipeli ja todella kova vastustaja tulee Vantaalle. SaPKo on meille hyvä mittari, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa rynnisti keskiviikkona Hakametsässä päätöserän ratkaisuilla 5–2-vierasvoittoon sarjanousija Kooveesta. Lohipaitojen maaleista vastasivat Erik Embrich, Jussi Pelto-Arvo, Pekka Niemimaa, Miro-Pekka Saarelainen ja Joel Sund.

Vantaan kiekkoylpeys on osoittanut pystyvänsä voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Lohipaidoilla on kasassa laadukas materiaali, jolla menestyspotentiaalia riittää.

Kiekko-Vantaan peliesitykset alkukaudella ovat kuitenkin ailahdelleet. Parhaimmillaan lohipaidat ovat esittäneet iloista hyökkäyspeliä, tiivistä puolustuspeliä ja erinomaista maalivahtityöskentelyä. Kahden edellisen ottelun peli-ilmeen on kiistatta säilyttävä jatkossakin.

– Olemme pelanneet fiksummin ja löytäneet tasapainoa pelaamiseen. Pyrimme pitämään hyvistä asioista kiinni. Paljon on vielä kuitenkin asioita, joita täytyy saada parannettua, Mälkiä sanoo.

Lohipaitojen ykköskentällinen Miro-Pekka SaarelainenJoona MontoJoel Sund muodostavat Mestiksen kuumimman kentällisen. Hyökkäystrio on nakuttanut 10 ottelussa yhteensä 49 tehopistettä. Heistä maalipörssin kärkinimi Saarelainen ja juonikas pelintekijä Monto ovat viiden ottelun mittaisissa pisteputkissa.

SaPKo on sarjassa neljäntenä. Pässipaidat ovat saalistaneet yhdeksästä ottelusta yhteensä 15 pistettä. SaPKo on päästänyt vähiten maaleja Mestiksessä. Joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut hyvää läpi alkukauden.

Pasi Räsäsen luotsaama SaPKo on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Viikonlopun vieraskiertueelta se raapi yhden voiton. Pässipaidoille kyseessä on kolmas perättäinen vieraspeli.

Pässipaidoilla on kasassa kilpailukykyinen joukkue ja sitäkin on povattu erilaisissa ennakoissa mestaruustaisteluun mukaan. Viime kauden pronssijoukkueella on vahvat neljä kentällistä ja sarjan kärkiosaamista.

SaPKon avainpelaajiin kuuluvat muun muassa torjuntatilastoa johtava Roope Urpolahti, keskushyökkääjä Mikko Lahtela, teholaituri Matias Lainio, näppärä sentteri Jaakko Lantta, Peliitoissa viime kaudella läpimurtonsa tehnyt Tatu Vihavainen, kiekollinen puolustaja Jimi Kuronen ja kapteeni Juuso Forsström.

– SaPKolla on tasaiset neljä ketjua ja paljon hyviä pelaajia. He puolustavat todella hyvin. Meidän täytyy pystyä olemaan tehokas ja puolustamaan heitä vastaan hyvin, Mälkiä tuumii.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja SaPKo kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2–2 ja kumpikin onnistui voittamaan niin kotona kuin vieraissa.

– Energiaa täytyy olla. Vastustaja karvaa myös aktiivisesti. Meidän täytyy pystyä vastaamaan liikkeeseen ja kamppailuun. Tasapainoa ja kärsivällisyyttä tarvitaan myös. Tehokkuutta voidaan parantaa, maalille täytyy mennä ja olla valmis maksamaan maaleista hintaa, Mälkiä pohtii.

Mestiksen huippukamppailu Kiekko-Vantaa–SaPKo perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#72 Jere Kiviniemi, K-Vantaa

Kärppien kasvatti on sopeutunut mainiosti Vantaalle ja Mestis-kiekkoon. Puolustaa vahvasti omassa päädyssä ja pyrkii pelaamaan simppelisti. Pystyy tuomaan kiekkoa ylös myös omalla jalalla. Väläytellyt kiekollista osaamistaan.

#4 Atte Karppinen, SaPKo

SaPKon kultakypärä pelaa tehokasta tulokaskautta. Oululaislähtöinen hyökkääjä iski viime kaudella 40 tehopistettä Nuorten SM-liigassa ja oli voittamassa Kärpille hopeaa. Taitava ja tehokas hyökkääjä. Vaarallinen pelimies hyökkäysalueella.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 11+8=19

2) Joona Monto 6+10=16

3) Joel Sund 4+10=14

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Atte Karppinen 3+6=9

2) Matias Lainio 2+6=8

3) Jaakko Lantta 2+6=8

Mestis