Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ja LeKi iskevät jälleen yhteen – ”Intoa ja energiaa valtavasti”

13.11.2018

Kiekko-Vantaa aloittaa kolmen ottelun viikkonsa maajoukkuetauon jälkeen kovimmalla mahdollisella testillä. 

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona sarjakärki Lempäälän Kisan vieraaksi. Joukkueet kohtaavat jo neljännen kerran runkosarjassa.

Kiekko-Vantaa lähti maajoukkuetauolle yhdeksänneltä sijalta. Lohipaidat ovat keränneet 14 ottelusta kasaan 19 pistettä.

Ennen taukoa viidestä edellisestä pelatusta ottelustaan vantaalaiset juhlivat voittoa kahdesti. Lohipaitojen alkukausi on ollut vuoristoratamainen, mutta mukaan on mahtunut myös muutamia erinomaisia esityksiä.

Mestis on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen sarja, sillä sijat 3–9 ovat vain yhdeksän pisteen sisällä toisistaan.

Sarjan neljänneksi paras vierasjoukkue Kiekko-Vantaa harjoitteli tauolla terävästi ja lataili myös akkuja.

– Tauon jälkeen pelaajista on näkynyt harjoituksissa energiaa ja intoa valtavasti. Varmasti tauko tuli ihan hyvään paikkaan. Saimme levätä ja treenata. Nyt olemme valmiita taas taistelemaan voitoista, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Mestiksen maalipörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, juonikkaan pelintekijävirtuoosin Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on kiistatta sarjan kuumin kentällinen. Hyökkäystrio on takonut yhteensä 61 tehopistettä.

Laajuutta vantaalaisilta löytyy, sillä niin Joona Harjaman, Pekka Niemimaan kuin Alex Leväsenkin kentälliset pystyvät tekemään tulosta.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa jo kolme kertaa. Sensaatiomaisen alkukauden pelanneet saukkopaidat ovat voittaneet kohtaamiset, joten Kiekko-Vantaalla on revanssin paikka.

– Vahva joukkue on vastassa kuten sarjataulukko osoittaa. Meillä on kova työsarka edessä jälleen. Kun pääsemme parhaimpaan, niin tuloskin on varmasti hyvä. Voittoa lähdemme hakemaan, Virta sanoo.

Lempäälän Kisa on saalistanut 15 ottelusta 33 pistettä. Saukkopaidat ovat tehneet eniten maaleja sarjassa ja porskuttavat Mestiksen piikkipaikalla.

Ennen taukoa LeKi oli peräti yhdeksän ottelun mittaisessa voittoputkessa, mutta se katkesi kuitenkin juuri ennen maajoukkuetaukoa. IPK teki onnistuneen ryöstöretken Lempäälään.

– LeKi on puolustanut todella hyvin meitä vastaan. Pienessä kaukalossa he ovat päässeet nopeasti puolustusvalmiuteen. Meidän tulee saada pitempiä hyökkäyksiä ja pelata varmasti kiekolla. Hei iskevät nopeasti vastaan, kolminkertainen Suomen mestari ja kiekkolegenda Virta tuumii.

Saukkopaidoilta esiin alkukaudesta nousivat muun muassa Tapparan lainavahti Kimmo Rautiainen, puolustajien pistepörssiä johtava Matias Haaranen, polkukone Anton Ollikainen, läpimurtokauttaan pelaava Janne Seppänen, taitava hyökkääjä Santeri Vuoti, tulokkaiden pistepörssiä johtava Kristian Tanus ja HPK:n riveihin siirtynyt tähtisentteri Niclas Lucenius.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa ja voitot menivät tuolloin tasan 3–3. Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet 56 kertaa. Voitot ovat 29–27 saukkopaitojen eduksi.

LeKi–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Lempäälän Kiekkobussi Areenalla.

Seuraa heitä:

#3 Pekka Niemimaa, K-Vantaa

Konkarisentteri lähestyy 400 Mestis-ottelun rajapyykkiä. Pelannut aktiivipelaajista toiseksi eniten otteluita tässä sarjassa. Rytmittää peliä taidokkaasti ja näyttää joka ilta esimerkkiä kaukalossa.

#70 Anton Ollikainen, LeKi

Luisteluvoimainen laitahyökkääjä on pelannut vahvan alkukauden. Tehokas viimeistelijä ja tekee hommia kahteen suuntaan. Muodostanut hyvän tutkaparin Santeri Vuotin kanssa.

Kohtaamiset tällä kaudella:

29.9 LeKi–Kiekko-Vantaa 5–4

17.10 LeKi–Kiekko-Vantaa 5–2

31.10 Kiekko-Vantaa–LeKi 3–5

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 13+10=23

2) Joona Monto 6+14=20

3) Joel Sund 6+12=18

4) Erik Embrich 3+6=9

5) Joona Harjama 3+3=6

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Kristian Tanus 12+10=22

2) Santeri Vuoti 4+11=15

3) Anton Ollikainen 7+7=14

4) Matias Haaranen 5+7=12

5) Janne Seppänen 3+8=11

Mestis