Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi SKA Nevaa iltapäiväottelussa

30.08.2018

Kiekko-Vantaa jatkaa valmistautumista vajaan kuukauden päästä starttaavaan Mestis-kauteen kohtaamalla perjantaina pietarilaisen SKA Nevan Tikkurilassa Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa on pelannut harjoituskaudella kaksi ottelua. Uuden joukkueen ensiesiintyminen Peliittoja vastaan päättyi reilu viikko sitten 2–1-voittoon. Lohipaitojen maaleista vastasivat koeajan kautta jatkosopimuksia hakevat Jussi Pelto-Arvo ja Pekka Niemimaa.

Tiistaina lohipaidat vierailivat Imatralla, jossa kohtasivat VHL-joukkue SKA Nevan. Kiekko-Vantaa taipui laadukkaalle vastustajalle kovatempoisessa kiekkonäytelmässä voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 2–3. Vantaalaisilta maaliverkkoa heiluttivat Joona Monto ja Erik Embrich.

– Kolme viikkoa on oltu jäällä, eikä kaikkia asioita olla vielä ehditty käymään läpi. Pala kerrallaan edetään. Vaikaea vielä arvioida missä sinänsä mennään, mutta harjoiteltuja asioita on pelissä jo näkynyt. Hyviä elementtejä on ja treenatut asiat ovat menneet eteenpäin. Paljon on vielä kuitenkin tekemistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa pelasi Imatralla nousujohteisen ottelun, mutta pelissä on edelleen huomattavasti parannettavaa. Varsinkin jokaisen pelaajan henkilökohtaisessa otteluun valmistutumisessa riittää petrattavaa, jotta jokainen on hereillä kun kiekko tippuu jäähän.

Valmennusjohto haluaa nähdä kolmannen yhteisen treeniviikon huipentavassa kamppailussa yritteliään, yhtenäisen ja liikkuvan lohiryhmän.

– Jos peiltaan tiistain peliin, niin isoin asia on se, että alusta asti täytyy olla asialla. Peliesitykseen nähden tiistaina saatiin ihan hyvä tulos, Mälkiä sanoo.

Lohipaitojen kokoonpanosta sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat maalivahti Eetu Mäkiniemi ja voimalaituri Joel Sund. Maalivahti Waltteri Ignatjew puolestaan on Jokerien A-nuorten vahvuudessa.

Tolppien välissä Kiekko-Vantaalla aloittaa Jokerien mukana Pietarin-turnauksessa ollut Juho Ratilainen. Lopullinen kokoonpano ilmoitetaan pelipäivän aamuna.

SKA Neva kukisti keskiviikkona Imatran leirillään Ketterän maalein 4–2. Pietarilaisjoukkuetta luotsaa Jevgeni Mikhalkevich, joka on toiminut muun muassa Severstal Tsherepovetsin apuvalmentajana ja general managerina. Apuvalmentajana puolestaan SKA Nevassa toimii kaksinkertainen maailmanmestari ja kaksinkertainen KHL-mestari Konstantin Gorovikov.

SKA Neva pelasi viime kaudella VHL:n loppuottelussa, mutta jäi hopealle. Perjantaina vastaan asettuu äärimmäisen luisteluvoimainen ja kaksinkamppailuvalmis joukkue.

– Hyvä vastustaja on vastassa. Nämä on hyviä pelejä meille, Mälkiä kommentoi.

Kiekko-Vantaa–SKA Neva perjantaina Tikkurilan Trio Areenalla klo 16. Liput ovelta 5 euroa. Nähdään hallilla!

Seuraa heitä:

Tyko Karjalainen

Hyvin liikkuva puolustaja tukee hyökkäyksiä mielellään ja pelaa simppelisti kiekon kanssa. Erinomainen joukkuepelaaja, joka yrittää kaukalossa aina kaikkensa.

Ivan Volodin, SKA Neva

Taitava rightin hyökkääjä oli SKA Nevan näkyvimpiä hahmoja tiistaina Imatralla. Luistin liikkuu ja kädet käyvät.

Mestis