Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa isännöi perjantaina Ketterää

04.10.2018

Kiekko-Vantaa ja Imatran Ketterä iskevät yhteen Tikkurilan perjantai-illan kiekkokarnevaalissa.

Luisteluvoimainen, kamppailuvalmis, yritteliäs ja taitava Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä. Lohipaidat ovat voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa kaatamalla kuumassa kamppailussa TUTO:n maalein 3–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Alex Levänen, maestro Joona Harjama ja taikuri Joona Monto. Tolppien välissä Waltteri Ignatjew torjui vakuuttavasti.

Lohipaidat lähtevät perjantain kamppailuun pelaamaan aktiivista kiekkoa ja hakemaan jälleen ehjää 60-minuuttista.

– Kova peli on luvassa ja varmasti vauhdikas vääntö tulossa. Lähdemme pelaamaan hyvää kotipeliä. Meidän täytyy pelata fiksusti kiekolla, puolustaa hyvin ja käyttää paikat tehokkaasti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaan tulikuuma ykköskentällinen Miro-Pekka SaarelainenJoona MontoJoel Sund on kylvänyt tuhoa. Hyökkäystrio on saalistanut yhteensä 22 tehopistettä ja kolmikko löytyy Mestiksen pistepörssistä neljän parhaan joukosta.

Imatran Ketterä on pelannut vasta kaksi ottelua. Toisen Mestis-kautensa aloittava joukkue on kerännyt yhden voiton, kun se kaatoi sarja-avauksessaan Peliitat maalein 2–1. Viime lauantaina Ketterä kärsi 5–1-tappion SaPKon vieraana.

Mestiksen nuorimman päävalmentajan Maso Lehtosen luotsaamat soturit olivat viime kaudella runkosarjassa sensaatiomaisesti kolmas, mutta tippui kuitenkin heti puolivälierissä Jokipojille. Täksi kaudeksi Ketterä on vahvistunut entisestään.

Joukkueen ykköstähtiin lukeutuvat muun muassa ylivoimavirtuoosi Jesse Juntheikki, SM-liigakaukaloista tutut Aku Kestilä sekä Ville Vainikainen, SaPKosta tullut Rasmus Hämäläinen, ulkomailta kotiutunut Marlo Koponen, kapteeni Jarno Lippojoki ja Peliitoista saapunut Valtteri Lipiäinen. Imatralaisilta löytyy vahva runko, jota täydentävät mahdollisesti myös laina-avut SaiPasta ja Jukureista.

Ketterällä on alla myös lupauksia antava harjoituskausi, sillä se eteni Suomen Cupissa marraskuussa Hartwall Arenalla Karjala-turnauksen yhteydessä pelattavaan loppuotteluun.

– Ketterä on hyvin liikkuva joukkue, jossa on paljon taitoa ja laadukkaita yksilöitä. Heiltä löytyy kokenut pakisto ja kärkipäähän heitä on povattu tässä sarjassa, Mälkiä valottaa.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Ketterä kohtasivat neljä kertaa. Lohipaidat juhlivat voittoa kolmesti. Ketterä otti ainoan voittonsa Vantaan kiekkoylpeydestä nimenomaan Trio Areenalla.

Huippukamppailu Kiekko-Vantaa–Ketterä perjantaina klo 18.30 Tikkurilan Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#52 Eetu Torpström, K-Vantaa

Lahjakas rightin kiekollinen puolustaja pääsi heti Mestis-debyytissään sarja-avauksessa tehopisteille. Liikkuu sulavasti, avaa peliä taidokkaasti ja on vaarallinen viivapelaaja ylivoimalla.

#20 Valtteri Lipiäinen, Ketterä

Näppärä ja liukasliikkeinen oikealta laukova laitahyökkääjä. Nakutti viime kaudella Peliitoissa 40 tehopistettä ja debytoi SM-liigassa. Nyt palasi lähemmäs kotia. Todella hyvä pelaaja hyökkäyspäässä tässä sarjassa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Joel Sund 0+8=8

2) Miro-Pekka Saarelainen 5+2=7

3) Joona Monto 4+3=7

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Aku Kestilä 2+0=2

2) Rasmus Hämäläinen 0+2=2

3) Joona Jääskeläinen 1+0=1

Mestis