Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hamuaa takaisin voittojen tielle

01.11.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina Ketterän vieraaksi Imatralle.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 12 ottelusta yhteensä 16 pistettä.

– Lähdetään taistelemaan vieraskaukaloon. Ketterä on vahva kotijoukkue ja pelannut nimenomaan siellä hyvin. Meidän täytyy liikkua hyvin, taistella, puolustaa hyvin ja olla tehokas hyökkäyspäässä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Keskiviikkona lohipaidat kokivat kotikaukalossa 3–5-tappion sarjakärki LeKiä vastaan. Vantaan kiekkoylpeyden maaleista vastasivat Roope Reini, Eetu Torpström ja Joona Harjama.

Kiekko-Vantaan peliesitykset ovat kuluneella kaudella ailahdelleet paljon. Parhaimmillaan lohipaidat ovat pelanneet todella hyvää jääkiekkoa, mutta pelien sisälläkin taso on heilahdellut.

Kiekko-Vantaa on sarjan neljänneksi kovin vierasjoukkue. Tämän kauden kuudesta vierasottelustaan lohipaidat ovat raapineet kolme voittoa.

– Tärkeät kuusi pistettä jaossa vielä tällä viikolla. Voimme keskittyä kuitenkin vain siihen, että laitamme kaiken likoon näissä peleissä. Ensi viikolla on maajoukkuetauko ja silloin saamme huilata sekä treenata, mutta nyt ei pidä yhtään säästellä, Mälkiä tuumii.

Mestiksen pistepörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja voimalaituri Joel Sundin muodostama ykkösketju on takonut tällä kaudella yhteensä 56 tehopistettä. Viime otteluissa taustatukea tulivoiman suhteen on tullut laajemmalta rintamalta.

Vieraskaukalossa Kiekko-Vantaan täytyy pystyä pelaamaan ehjä 60-minuuttinen ja olemaan alusta saakka terävänä. Erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli ovat myös suuressa roolissa.

– Kaikkia osa-alueita voimme edelleen parantaa. Isoin asia viime peliin peilattuna on se, että meidän täytyy ruveta tekemään töitä ja jokaisen tulee laittaa itsensä täysillä likoon, Mälkiä sanoo.

Ketterä on sarjassa neljäntenä. Toista kauttaan Mestiksessä pelaava imatralaisseura on saalistanut 13 ottelusta kasaan 24 pistettä.

Sarjan nuorimman päävalmentajan Maso Lehtosen luotsaama Ketterä on kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Viime kauden runkosarjan sensaatiojoukkue tunnetaan vahvana kotijoukkueena ja tälläkin kaudella se on jäänyt vain kerran kotiluolassaan ilman pisteitä.

Ketterällä on laadukas materiaali, josta kiistatta löytyy sarjan kärkiosaamista. Avainpelaajiin lukeutuvat muun muassa ylivoimavirtuoosi Jesse Juntheikki, ulkomaan kierrokseltaan kotiin palannut Marlo Koponen, KooKoosta tullut Ville Vainikainen, näppäräkätinen Valtteri Lipiäinen, kiekollinen puolustaja Sameli Ventelä, ykkösssentteri Aku Kestilä ja viime kauden Mestiksen pisteykkönen Joona Jääskeläinen.

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat tällä kaudella kohdanneet kerran aikaisemmin. Lokakuun alussa Ketterä haki Tikkurilasta kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3–4.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja lohipaidat juhlivat voittoa kolmesti. Kiekko-Vantaa haki viime kaudella täyden pistepotin kahdelta Imatran-vierailultaan.

Ketterä–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Imatran Spa Areenalla.

Seuraa heitä:

#63 Roope Reini, K-Vantaa

Taitava kiekollinen puolustaja avasi maalihanat Mestis-tasolla keskiviikkona. Pelaa rohkeasti kiekolla ja tukee hyökkäyksiä hyvällä liikkeellään. Lupaava nuori puolustaja on erinomainen viivapelaaja.

#53 Marlo Koponen, Ketterä

Lähes 200 liigaottelun kokemuksella operoiva kokenut puolustaja vietti kaksi edellistä kautta Tanskan pääsarjassa. Tärkeä ja johtava palanen imatralaisten alakerrassa. Kiekkovarma tekijä, jolta löytyy myös kovuutta.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 12+10=22

2) Joona Monto 6+12=18

3) Joel Sund 5+11=16

4) Erik Embrich 2+5=7

5) Pekka Niemimaa 2+3=5

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Aku Kestilä 8+3=11

2) Ville Vainikainen 5+6=11

3) Rasmus Hämäläinen 1+8=9

4) Joona Jääskeläinen 4+2=6

5) Janne Kettunen 1+5=6

Mestis