Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hakemaan toista kiinnitystä Turusta

11.03.2018

Mestiksen klassikkojoukkueiden Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn välinen puolivälieräsarja jatkuu maanantaina Turussa. Lohipaidat lähtevät jahtaamaan toista kiinnitystä välieräpaikkaan.

Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey iskivät yhteen kiihkeän puolivälieräsarjan ensimmäisessä näytöksessä lauantaina Trio Areenalla. Kaksi äärimmäisen laadukasta joukkuetta tarjoilivat yleisölle jännittävän, tasaisen ja viihdyttävän kiekkonäytelmän. 

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina playoff-avauksessa TUTO Hockeyn jatkoajalla maalein 3–2. Lohipaitojen maaleista vastasivat kahdesti osunut ikitaistelija Joonas Hyttinen ja jatkoaikatrillerin ratkaissut taikuri Janne Kivilahti

– Oltiin kärsivällinen ja sitkeä joukkue. Jalka toimi hyvin loppuun saakka. Tästä on hyvä jatkaa maanantaille. Tasaista tulee olemaan varmasti jatkossakin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua. 

Odotettavissa on siis jälleen tasainen ja kiihkeä kamppailu. Lohipaitojen tähtäimessä on toinen kiinnitys välieräpaikkaan.

– Ollaan hyvin valmistauduttu tähän ottelusarjaan. Nyt vaan annetaan mennä. Toukokuussa on aloitettu tämä yhteinen työ tätä kautta varten ja nyt sen hedelmiä korjaillaan, Arvonen sanoo.

Turussa pelin luonne muuttuu aavistuksen, kun siirrytään isompaan kaukaloon. Liike ja kiekossa pysyminen ovatkin tärkeitä elementtejä. Myös tylyys maalipaikoissa korostuu.

– Meidän pitää pystyä pelaamaan samalla lailla kuin lauantainakin. Meidän täytyy päästä haastamaan heidän pakkeja. Siinä se voiton avain tietyllä tapaa oli lauantainakin, Arvonen pohtii.

Kuten aina pudotuspeleissä maalivahtipeli, erikoistilannepelaaminen, kamppailupelaaminen ja hermokontrolli näyttelevät isoa roolia. 

Kiekko-Vantaan leirissä hiottiin välipäivänä kuvioita kuntoon ja ladattiin akkuja maanantain koitosta varten. 

2. puolivälieräottelu TUTO–Kiekko-Vantaa maanantaina Kupittaalla Marli Areenalla klo 18.30. 

Playoffs 2018:

La 10.3.2018 Kiekko-Vantaa–TUTO 3–2 JA

Puolivälieräsarjan pistepörssi:

1) Joonas Hyttinen, K-Vantaa 2+0=2

2) Janne Kivilahti, K-Vantaa 1+1=2

3) Aki Keinänen, TUTO 1+1

4) Niko Ahoniemi, TUTO  1+1

5) Robert Arrak, K-Vantaa 0+1

Keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa:

18.10.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–2

18.11.2017 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–5

5.12.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 3–4

12.1.2018 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 4–2

13.1.2018 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–3 JA

14.2.2018 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–2

Seuraa heitä:

#41 Robert Arrak, K-Vantaa

Nuori 18-vuotias Viron maajoukkuehyökkääjä ei ole tullut Mestikseen arkailemaan. Taitava ja juonikas keskushyökkääjä. Jalka liikkuu ja sitä kautta pääsee myös maalipaikoille. Pelaa kypsästi ja menee tilanteisiin rohkeasti. 

#81 Timi Lahtinen, TUTO

Kiekko-Vantaan riveistäkin tuttu voimalaituri ajaa röyhkeästi kohti maalia. Taklaa ja taistelee. TPS:n lainapelaaja on pääsemässä vauhtiin loukkaantumisen jälkeen. Potentiaalia maalintekoon. Hyvä maalinedustapelaaja ja monikäyttöinen hyökkääjä. 

Mestis