Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastamaan sarjakärkeä

01.02.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina sarjakärki KeuPa HT:n vieraaksi, jossa kohtaavat sarjan paras vierasjoukkue ja Mestiksen kovin kotijoukkue. 

Sarjakolmosta Kiekko-Vantaata odottaa seuraavaksi kovin mahdollinen haaste ja mittari, kun lohipaidat matkustavat Keuruulle kiihkeään kärkikamppailuun. 

– Kova joukkue on vastassa. KeuPa pelaa hyvää lätkää ja he kyllä rokottavat virheistä nopeasti, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena ja kerännyt 38 ottelusta yhteensä 64 pistettä. Matkaa kakkospaikkaan on tällä hetkellä viisi pistettä, mutta sarjanousija Ketterä hengittää niskaan jo pisteen päässä. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa palasi keskiviikkona voittojen tielle, kun se kaatoi jatkoajalla RoKin maalein 5–4. Lohipaitojen maaleista vastasivat Joonas Valkonen, Miro Mäkinen, Joonas Hyttinen ja kahdesti osunut Julius Rantaeskola.

Vantaan kiekkoylpeys on koko sarjan kovin vierasjoukkue. Perjantain kärkikamppailussa lohipaidat lähtevät haastamaan aktiviisella pelillä kovavireistä KeuPa-miehistöä.

– Maalintekoon tarvitsemme tehokkuutta lisää. Työmoraali oli keskiviikkona hyvällä tasolla, mutta hölmöt virheet täytyy karsia pois. Keskiviikkona menetimme virheiden takia täyden pistepotin. Kärkijengiä vastaan täytyy pystyä pelaamaan virheetöntä ja kurinalaista lätkää, Arvonen tietää.

KeuPa porskuttaa sensaatiomaisesti sarjan kärjessä. Lukon ja JYPin yhteistyöseura on raapinut kasaan 39 ottelusta yhteensä 78 pistettä. Keuruulaiset ovat tehneet sarjassa eniten maaleja ja päästänyt vähiten.

KeuPa HT on sarjan kovin kotijoukkue. Mikko Heiskasen luotsaama ryhmä on voittanut seitsemän kotiottelua putkeen, eikä se ole jäänyt kuin kolmesti tällä kaudella kotiyleisön edessä ilman pisteitä.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Lohipaidat ovat raapineet niistä yhden voiton. Kuukausi sitten Keuruulla KeuPa oli tiukan taistelun jälkeen 4–2-lukemin parempi. Nyt vantaalaiset hakevat ryöstöretkeltä revanssia.  

Odotettavissa on näiden kahden erinomaisen joukkueen välillä tasainen ja kiihkeä vääntö tärkeistä sarjapisteistä. Molemmat joukkueet ovat esittäneet läpi kauden iloista hyökkäyspeliä ja tiivistä puolustuspeliä. 

Mestiksen kärkikamppailu KeuPa HT–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Keuruun jäähallissa. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 12+25=37

2) Janne Kivilahti 15+18=33

3) Juha Tarkkanen 7+18=25

KeuPan sisäinen pistepörssi:

1) Markus Jokinen 22+19=41

2) Miro-Pekka Saarelainen 18+17=35

3) Jesse Pelamo 10+25=35

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja KeuPa ovat kohdanneet Mestis-historiassa 17 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 9–8. 

2) Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue.

3) Kiekko-Vantaan Juuso Perttilä on Mestiksen pistepörssissä kahdeksantena. Sarjan plusmiinus-tilastosta tohtori Perttilä löytyy kakkossijalta. 

Seuraa heitä:

#54 Atte Mäkinen, K-Vantaa

Energinen laitahyökkääjä palasi kaukaloon neljän kuukauden tauon jälkeen. Viime kevään hopeajoukkueen sankareita. Nopea luistelija ajaa suoraviivaisesti kohti maalia ja tykkää taklata. Tärkeä palanen Kiekko-Vantaan hyökkäyksessä.

#92 Lauri Huhdanpää, KeuPa

Viime kauden vuoden tulokas siirtyi täksi kaudeksi KeuPaan Jokipojista. Jossain muussa Mestis-joukkueessa olisi ykkösketjun pelaaja, mutta tällä hetkellä pelaa nelosketjussa. Tosin KeuPallakin on lohipaitojen tapaan neljä äärimmäisen kovaa kentällistä lyödä altaaseen. Taitava ja juonikas hyökkäyspään taituri. 

Mestis