Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa sarjakakkosen Trio Areenalla

29.11.2018

Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Trio Areenalla sarjakakkosen Kokkolan Hermeksen. Tunteita ja tuoksuja on luvassa varmasti tälläkin kertaa.

Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 21 ottelusta kasaan 29 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on pisteen verran.

Viidestä edellisestä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut kolme ja kerännyt neljästä kamppailusta pisteitä.

Taitava, taisteleva, yritteliäs ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa on parantanut maajoukkuetauon jälkeen pelaamistaan ja varsinkin puolustuspelaaminen on mennyt eteenpäin. Lohipaidat ovat päästäneet viidessä edellisessä ottelussa omiin vain viisi maalia.

Kiekko-Vantaa palasi keskiviikkona takaisin voittojen tielle kukistamalla vieraskaukalossa Peliitat maalein 2–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat puolustajalupaus Roope Reini ja upeaa kautta pelaava voimalaituri Joel Sund.

Kiekko-Vantaa on sarjan kovin vierasjoukkue, mutta kotikaukalossa kolmen pisteen voittoa ei ole tullut sitten sarja-avauksen. Lohipaidat ovat hävinneet viisi edellistä kotiotteluaan ja saalistanut niistä vain kaksi pistettä.

– Tietty rohkeus meidän viime kotipeleissä on puuttunut. Viimeksi tänään asiaa käsiteltiin ja puhuttiin siitä, että meidän täytyy olla rohkeampia ja räväkämpiä kotona. Meidän täytyy himoita ja haluta ja lähteä viemään peliä, eikä katsella mitä vastustaja tekee tai pelätä virheitä. Aloitteellisuutta vaan lisää, niin hyvä tulee, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Mestiksen pistepörssin ykkösen Miro-Pekka Saarelaisen, taitavan sekä juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja kuuden ottelun pisteputkessa olevan Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on kiistatta sarjan kuumin kentällinen.

Tolppien välissä 18-vuotias veskarilupaus Waltteri Ignatjew on ollut maaginen ja johtaakin nyt Mestiksen maalivahtitilastoa.

Kiekko-Vantaa on osoittanut pystyvänsä voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Perjantainakin lohipaitojen täytyy pystyä pelaamaan ehjä 60 minuuttia joukkueena.

Hermes on sarjassa toisena ja saalistanut 19 ottelusta kasaan 36 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on kolme pistettä.

– Sarjakakkonen tulee kylään. Hermes on meille hyvä haaste ja mittari. Uskon, että olemme valmiita laittamaan kampoihin, Mälkiä sanoo.

Juniorivalmentajana mainetta niittänyt Janne Tuunasen luotsaama Hermes on pelannut vahvasti läpi kauden. Maalintekovoimaa joukkueesta löytyy, sillä se on iskenyt toiseksi eniten osumia Mestiksessä.

Hermes on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Jumalpaidat huilasivat keskiviikkona, mutta se saapuu lauantainen 4–0-voitto Jokipojista allaan.

Hermekseltä esiin ovat Mestiksen ensimmäisen kolmanneksen aikana nousseet ykköstorjuja Samuel Jukuri, kultakypärä Samu Markkula, kapteeni Jussi Nättinen, viime kevään Mestis-mestari Joonas Niemelä, työmyyrä Saku Kivinen, pelintekijä Oskari Uomala ja loukkaantuneena juuri nyt oleva puolustaja Sebastian Moberg.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Lokakuussa jumalpaidat olivat kotikaukalossaan parempia lukemin 6–2, joten perjantaina Kiekko-Vantaalla on revanssin paikka.

Kiekko-Vantaa–Hermes perjantaina Tikkurilan Trio Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Ottelulipulla Tikkurilan Teboilista Shine Lux -pesu hintaan 19,50 euroa (hinta ilman tarjousta 29,90 euroa). Ottelu nähtävissä myös Elisa Viihde Sportilta suorana lähetyksenä.

Seuraa heitä:

#26 Jesse Niemi, Kiekko-Vantaa

Työmyyrä ja joukkuepelaaja. Luistelee, repii ja raastaa.

#17 Jesse Koskenkorva, Hermes

Kärppä-laina ja viime kevään Suomen mestari. Nuori sentteri omaa hyvän pelikäsityksen ja hyökkäyspään taidot.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 17+12=29

2) Joona Monto 7+20=27

3) Joel Sund 8+18=26

4) Erik Embrich 4+6=10

5) Eetu Torpström 4+6=10

Hermeksen sisäinen pistepörssi:

1) Samu Markkula 7+21=28

2) Jussi Nättinen 9+11=20

3) Joonas Niemelä 8+7=15

4) Saku Kivinen 4+10=14

5) Oskari Uomala 6+7=13

Mestis