Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa kotikaukalossa sarjakärjen

30.10.2018

Kiekko-Vantaa ja Lempäälän Kisa iskevät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 11 ottelusta kasaan yhteensä 16 pistettä. Vantaan kiekkoylpeys lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Pari kertaa olemme hävinneet heille Lempäälässä ja olemme välillä olleet heitä vastaan vaikeuksissa. LeKi on pelannut todella hyvin. Kova työmaa meillä on edessä, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoi.

Kiekko-Vantaa pelaa ennen ensi viikolla koittavaa marraskuun maajoukkuetaukoa kolme kamppailua ja jaossa on äärimmäisen tärkeät yhdeksän sarjapistettä.

Lohipaidat keräsivät viime viikon kahdesta ottelusta neljä pistettä. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa nujersi Kooveen vieraskaukalossa maalein 5–2, mutta perjantaina SaPKo haki Tikkurilasta 5–4-rankkarivoiton.

Yritteliäs, taisteleva, luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa on pelannut parhaimmillaan äärimmäisen hyvää jääkiekkoa ja hallinnut otteluita. Otteet ovat kuitenkin ailahdelleet ja parannettavaakin lohipaidoilla riittää. Viime aikoina Kiekko-Vantaa on kuitenkin pelannut erittäin pirteästi ja samaa trendiä lähdetäänkin jatkamaan.

– Vielä meille on tullut sellaisia lapsuksia, jotka ovat olleet kalliita. Virheet minimiin ja luistin liikkumaan, niin hyvä tulee. Parhaimmillaan olemme pelanneet hyvää kiekkoa, kolminkertainen Suomen mestari Virta sanoo.

Kiekko-Vantaan ykköskentällinen Miro-Pekka SaarelainenJoona MontoJoel Sund on ollut kiistatta sarjan tulikuumin hyökkäystrio. Kolmikko on kerännyt tässä vaiheessa kautta yhteensä 56 tehopistettä.

Lohipaitojen kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen johtaa Mestiksen piste- ja maalipörssiä. Taiturimainen ja juonikas pelintekijä Joona Monto on pistepörssissä neljäntenä ja kuuden ottelun mittaisessa pistepörssissä. Voimalaituri Joel Sund löytyy puolestaan pistepörssin seitsemänneltä sijalta.

Sensaatiomaisen alkukauden pelannut Lempäälän Kisa porskuttaa sarjakärjessä ja saalistanut 13 ottelusta kasaan 30 pistettä. Eniten maaleja iskenyt LeKi on kahdeksan ottelun mittaisessa voittoputkessa.

LeKi kukisti viime viikolla kotijäällään Ketterän lukemin 6–3 ja kärkikamppailussa Hermeksen maalein 4–1.

Saukkopaidoilta esiin ovat nousseet muun muassa lainavahti Kimmo Rautiainen, puolustajien pistepörssin kakkonen Matias Haaranen, polkukone Anton Ollikainen, näppärä laituri Santeri Vuoti, tähtisentteri Niclas Lucenius ja tulokkaiden pistepörssiä johtava Kristian Tanus.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella jo kaksi kertaa. Saukkopaidat ovat voittaneet uusitussa Lempäälän jäähallissa molemmat väännöt.

– LeKillä on todella hyviä pelaajia ja nuoret ”häkkipäät” ovat tulleet sarjaan tehokkaasti mukaan. Kokeneet pelaajat ovat onnistuneet ja valmennus saanut ryhmän pelaamaan hyvin yhdessä, Virta valottaa vastustajaa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa ja voitot menivät tuolloin tasan 3–3. Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet 55 kertaa. Voitot ovat 28–27 saukkopaitojen eduksi.

Kiekko-Vantaa–LeKi keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Veikkauksen etuasiakkaana voit hankkia ennakkoon kaksi lippua yhden hinnalla.

Seuraa heitä:

#17 Riku Tiainen, K-Vantaa

Ensimmäistä kauttaan lohipaidassa pelaava laitahyökkääjä on pelannut viime aikoina pirteästi. Muodostanut hyvän hyökkäystrion maestro Joona Harjaman ja kolmen ottelun pisteputkessa olevan Erik Embrichin kanssa. Hyvät hyökkäyspään taidot: kiekko pysyy lavassa, suojaa hyvin ja laukaus lähtee terävästi.

#3 Santeri Vuoti, LeKi

Liukasliikkeinen laitahyökkääjä on jatkanut siitä mihin viime kaudella Ketterässä jäi. Nopea luistelija ja taitava kiekonkäsittelijä. Onnistunut maalinteossa kahdessa edellisessä ottelussa. Vaarallinen pelaaja kiekon kanssa ja hakee hanakasti ratkaisuja.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 12+10=22

2) Joona Monto 6+12=18

3) Joel Sund 5+11=16

4) Erik Embrich 2+4=6

5) Pekka Niemimaa 2+3=5

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Kristian Tanus 11+9=20

2) Niclas Lucenius 4+16=20

3) Santeri Vuoti 3+10=13

4) Anton Ollikainen 7+4=11

5) Matias Haaranen 4+6=10

Mestis