Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa aloittaa kolmen vierasottelun viikkonsa Kupittaalla

04.12.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona TUTO:n vieraaksi Mestis-klassikkoon.

Ilmassa on jälleen sähköä, kun alkuperäiset ja yhtäjaksoisesti Mestistä tahkonneet Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen Mestis-klassikossa. Kummankaan joukkueen tuskin tarvitsee tehdä hokkus pokkus -temppuja syttyäkseen taistelemaan keskiviikkoillan kiihkeässä kiekkoillassa arvokkaista sarjapisteistä.

– Kerran ollaan sieltä pisteet haettu ja TUTO sitten taas voitti meidät kotona rankkareilla. Toivotaan, että sama vieraskarma jatkuu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 22 ottelusta 32 pistettä. Neljän parhaan joukkoon on matkaa nyt kuusi pistettä.

Taitava, työteliäs, yritteliäs ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa on parantanut peliään maajoukkuetauon jälkeen. Etenkin puolustuspelaaminen on mennyt eteenpäin huomattavasti. Hyökkäyspäähän puolestaan vaaditaan vielä lisää tehoja.

– Kiekollista peliä ollaan saatu eteenpäin ja siksi peli on parantunut. Olemme puolustaneet jo pidemmän aikaa nyt hyvin ja siitä täytyy pitää kiinni, Mälkiä tuumii.

Viime viikolla lohipaidat keräsivät kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä kaatamalla vieraissa Peliitat 2–1 ja kukistamalla kotikaukalossa Hermeksen 3–2.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä pelaamastaan ottelusta kolme ja kerännyt neljästä kamppailusta pisteitä.

Sarjan toiseksi paras vierasjoukkue Kiekko-Vantaa on voittanut kolme edellistä reissupeliään putkeen.

Mestiksen pistepörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, taitavan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama Kiekko-Vantaan ykköskentällinen on ollut läpi kauden pitelemätön. Lohipaitojen tehotrio on kerännyt yhteensä 84 tehopistettä ja koko kolmikko mahtuu viiden parhaan joukkoon pistepörssissä.

Alkukauden onnistujiin voidaan myös kiistatta lisätä lohipaidoilta Mestiksen maalivahtitilaston kakkonen Waltteri Ignatjew ja marraskuun tulokkaaksi valittu Eetu Torpström. Kiekko-Vantaalla on materiaaliltaan hyvä nippu jalkeilla ja tulivoimaa riittää. Se on todistanut pystyvänsä voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa, mutta siihen tarvitaan jokaisen pelaajan sataprosenttista panosta.

Viime kevään hopeajoukkue TUTO on tahmean alkukauden jälkeen noussut tasaisessa sarjassa viidenneksi. Miika Elomon luotsaama kiistatta taitava ja laadukas, mutta jäähyherkkä nippu on saalistanut 21 ottelusta kasaan 36 pistettä.

– Hyvä ja kova joukkue on vastassa. TUTO on parantanut peliään koko ajan, mutta niin olemme mekin, Mälkiä sanoo.

Loukkaantumissumasta kärsinyt TUTO on juuri nyt yksi sarjan kuumimmista joukkueista, sillä kuudesta edellisestä kamppailusta se on voittanut viisi. Kiekko-Vantaan kasvattien Atte ja Miro Mäkisen edustama turkulaispumppu oli viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa ennen lauantaista 0–1-kotitappiota Hermekselle.

TUTO on lohipaitojen tapaan pelannut tuloksellisestä tällä kaudella paremmin vieraissa kuin kotona. Turkulaiset ovat voittaneet yhdeksästä kotipelistään neljä, mutta toisaalta he ovat sarjan paras vierasjoukkue.

TUTO:lla on vahvat neljä sylinteriä. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat muun muassa Mestiksen marraskuun pelaajaksi valittu kiistaton ykkösvahti Julius Pohjanoksa, suurta vastuuta alakerrassa kantavat kapteeni Jere Karlsson ja viime kauden jäähykuningas Mikke Levo.

Hyökkäyksen tähtikaartia edustavat muun muassa Lassi Kokkala, Tappara-laina Otto Mäkinen, liigakokemusta omaavat Topi Taavitsainen sekä Timi Lahtinen ja lohipaidastakin tuttu Nico Friman. Joukkueen paras pistemies Matias Lehtonen siirtyi loppukaudeksi Tapparan vahvuuteen.

Kahtena viime keväänä pudotuspeleissä kohdanneet joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti runkosarjassa. Lokakuun alussa lohipaidat hakivat Kupittaalta maukkaan 3–1-vierasvoiton. Kaksi viikkoa sitten TUTO oli parempi Trio Areenalla rankkaritrillerin jälkeen 1–2.

TUTO–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Marli Areenalla. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta. 

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, K-Vantaa

Taitava keskushyökkääjä pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan. Näkee pelin hienosti ja jakelee oivaltavia syöttöjä. Erinomainen joukkuepelaaja. Potentiaalia olla vieläkin tehokkaampi.

#5 Sami Salminen, TUTO

Isokokoinen ja raamikas hyökkääjä on löytänyt uuden vaihteen TUTO:ssa. Pelisilmää ja käsiä löytyy. Suojaa kiekkoa hyvin ja laukaus lähtee terävästi, mutta jalalla ei se nopein pelaaja.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 17+13=30

2) Joona Monto 7+21=28

3) Joel Sund 8+18=26

4) Pekka Niemimaa 5+6=11

5) Eetu Torpström 5+6=11

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lehtonen 11+10=21

2) Juho Mäkelä 4+11=15

3) Aaro Löyttymäki 6+5=11

4) Mikke Levo 3+8=11

5) Atte Mäkinen 4+6=10

Mestis