Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa aloittaa kolmen ottelun viikkonsa kotikaukalossa

09.10.2018

Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkona Trio Areenalla Heinolan Peliittoja. Lohipaidat lähtevät hakemaan viikon kolmesta ottelustaan täyttä pistepottia.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kuudentena. Lohipaidat ovat keränneet neljästä ottelusta seitsemän pistettä. Kokonaan ilman pisteitä Simo Mälkiän luotsaama ryhmä on jäänyt vain kerran.

Viime viikolla Vantaan kiekkoylpeys kaatoi vieraskaukalossa TUTO:n maalein 3–1. Perjantaina lohinutut jäivät yhteen pisteeseen kotikaukalossa hävittyään voittolaukauskilpailun jälkeen Ketterälle maalein 3–4.

Kiekko-Vantaan pelissä on ollut paljon hyviä asioita, mutta parannettavaakin riittää. Keskiviikon kamppailussa lohipaidat hakevat ehjää 60-minuuttista. Myös puolustuspelaamista ja erikoistilannepelaamista on syytä terävöittää.

– Viikonloppu on levätty ja alkuviikko treenattu hyvin. Ei muuta kuin tuulta päin ja kolmen pisteen kimppuun, Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta kertoo.

Kiekko-Vantaan tulikuuma ykköskentällinen Miro-Pekka SaarelainenJoona MontoJoel Sund on ollut hurjassa iskussa. Vauhdikas ja taitava hyökkäystrio löytyy sarjan pistepörssin kärkinelikosta ja he ovat tehtailleet yhteensä 26 tehopistettä.

Heistä taikuri Monto ja syöttövelho Sund lähtevät keskiviikkoillan kiekkonäytelmään neljän ottelun mittaisissa pisteputkissa. Tulivoimaa lohipaidoilta löytyy kuitenkin laajalta rintamalta.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat kohtasivat viime kaudella neljä kertaa. Voitot niistä menivät tasan 2–2. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella Trio Areenalla elokuussa, jolloin Kiekko-Vantaa voitti Jussi Pelto-Arvon ja Pekka Niemimaan osumilla 2–1.

– Meidän peli on mennyt koko ajan eteenpäin. Kiekollinen peli on parantunut varsinkin ja sillä teemalla jatketaan. Halutaan saada nyt hyvä lähtö otteluun, Virta sanoo.

Peliitat on sarjassa sijalla 11. Heinolalaiset ovat saalistaneet neljästä ottelusta yhden pisteen ja kauden avausvoitto on vieläkin saavuttamatta. Entisen liigasentterin Jani Keinäsen luotsaama Peliitat on tehnyt toiseksi vähiten maaleja ja päästänyt toiseksi eniten.

Peliitat saavutti edellisessä ottelussaan viime perjantaina kauden avauspisteensä, kun se hävisi kotiluolassaan jatkoajalla Hermekselle lukemin 4–5.

Sarjapaikkansa keväällä karsintojen kautta säilyttänyttä Peliittoja on turha aliarvioida, sillä heillä on kasassa vaikeasta alusta huolimatta mielenkiintoinen ja työteliäs ryhmä. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat sentteri Roope Mäkitalo, Espoosta saapunut laitahyökkääjä Waltteri Hopponen, jatkosopimuksen sorvannut Niko Kivelä ja liigakaukaloistakin tuttu puolustaja Niko Tuhkanen.

Peliitat tekee tälläkin kaudella yhteistyötä Pelicansin kanssa. Heinolalaisten riveissä liiga-avuista ovat kirmanneet alkukaudesta taitavan sentterin Mäkitalon lisäksi Jonne Jantunen, SaPKosta tuttu taskuraketti Niklas Salo ja puolustaja Keni Karalahti.

Peliittojen paidassa nähdään myös kaksi K-Vantaan pelipaidastakin tuttua hahmoa, sillä joukkuetta edustavat kevään 2017 hopealohissa pelannut Joel Ojala ja Heinolaan loikannut laitahyökkääjä Joakim Kukkonen.

Kiekko-Vantaa–Peliitat klo 18.30 Trio Areenalla, Tikkurilassa. Keskiviikon ottelu on Roosa nauha -ottelu. Hanki oma Roosa nauhasi ennen ottelua K-Supermarket Ylivedosta. Edullisemmat ennakkoliput kiihkeään kiekkokamppailuun hankit täältä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 5+4=9

2) Joel Sund 0+9=9

3) Joona Monto 5+3=8

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Joakim Kukkonen 2+1=3

2) Waltteri Hopponen 1+2=3

3) Keni Karalahti 1+1=2

Seuraa heitä:

#28 Ilari Metsola, K-Vantaa

Vanhan seuransa kohtaava taistelijaluonne ei anna ikinä periksi. Kerännyt neljään otteluun kolme syöttöpistettä. Pelaa fyysisesti ja tekee kaikkensa joukkueen eteen. Soturi on aloittanut kauden upeasti ja plusmiinus-tilastokin on muhkea +8.

#49 Joakim Kukkonen, Peliitat

Kiekko-Vantaan kanssa jatkosopimuksen tehnyt laituri päätti kesällä vaihtaa maisemaa. Pääsi kesällä näyttämään taitoja Pelicansin liigajoukkueessa. Aloittanut kauden tehokkaasti. Liukas luistelija ja omaa hyvät hyökkäyspään taidot. Pelannut alkukauden sentterinä.

Mestis