Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa saa lauantai-illan huumaan vieraita Iisalmesta

19.01.2018

Kiekko-Vantaa aloittaa kolmen ottelun kotiputkensa lauantaina kohtaamalla Trio Areenalla Iisalmen Peli-Karhut.

– Viimeksi hävittiin IPK:lle, vaikkei pelattu huonosti. Hampaankolossa on vielä siitä, Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta kertoo.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena. Lohipaidat ovat keränneet 35 ottelusta plakkariin yhteensä 61 pistettä. Matkaa sarjakärki KeuPaan on nyt yhdeksän pistettä.

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona vieraskaukalossa sarjanousija Imatran Ketterän maalein 1–2. Vantaalaisten maaleista vastasivat kultakypärä Juuso Perttilä ja uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa läpiajosta iskenyt 18-vuotias hyökkääjälupaus Robert Arrak

– Ihan hyvä peli kautaaltaan meiltä. Toisessa erässä olimme huolimattomia kiekon kanssa. Meidän täytyy olla huolellisia kiekollisessa pelissä koko pelin ajan, Virta tuumii.

Vantaan kiekkoylpeys on raapinut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Lauantaina se hakee kolmatta perättäistä voittoa kotiyleisön tuella. 

Lohipaidat ovat sarjan seitsemänneksi paras kotijoukkue. Kiekko-Vantaa on tosin voittanut nyt neljä edellistä kotiotteluaan putkeen. 

Vantaalaiset ovat esittäneet läpi kauden iloista hyökkäyspeliä ja tiivistä puolustuspeliä. Kiekolliseen peliin se tarvitsee edelleen huolellisuutta lisää ja voittavat asiat täytyy saada esiin illasta toiseen. 

Hyökkäysvoimaisen Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä 36 tehopisteellään. Tulivoimaa ja ratkaisupotentiaalia lohipaidoilta löytyy laajalta rintamalta. 

– IPK puolustaa todella hyvin omaa maalia ja on todella uhrautuva joukkue. Meidän täytyy päästä maalille ja ylivoiman täytyy olla tehokasta, Virta sanoo. 

Toista kauttaan Mestiksessä pelaava Iisalmen Peli-Karhut on sarjassa ennen perjantai-illan Espoo Unitedin kohtaamista yhdeksäntenä. Janne Sinkkosen luotsaama ryhmä on saalistanut 34 ottelusta yhteensä 43 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan sillä on nyt kolme pistettä. 

IPK on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja ja päästänyt puolestaan kolmanneksi eniten omiin. 

IPK lähtee Etelä-Suomen kiertueelle kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Keskiviikkona karhupaidat taipuivat kotikaukalossa piristyneelle Hermekselle lukemin 3–6. Lauantaina Vantaalla nähdään siis varmasti ärsytettyä ja nälkäinen IPK. 

Viime kaudella jumboksi jäänyt IPK on hyökkäysvoimainen ryhmä, josta löytyy paljon yksilötaitoa. Karhupaidoilla on myös varsin isokokoinen ja ilkeä puolustusosasto.

Iisalmelaiset saivat tällä viikolla vahvistusta, sillä joukkueeseen liittyivät yhteistyöseura KalPasta kovaa jälkeä nuorten SM-liigassa tehnyt Mikko Juusola ja seuraan saapunut kanadalaishyökkääjä Dan Correale

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa kolme kertaa. Kiekko-Vantaa on juhlinut voittoa kahdesti ja IPK kerran. 

Kiihkeä Mestis-kamppailu Kiekko-Vantaa–IPK lauantaina Trio Areenalla klo 17. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 12+24=36

2) Janne Kivilahti 15+18=33

3) Juha Tarkkanen 7+18=25

IPK:n sisäinen pistepörssi (ennen perjantain EU-peliä):

1) Tatu Kokkola 11+12=23

2) Aatu Hämäläinen 5+17=22

3) Aleksi Hämäläinen 6+15=21

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan sentterilupaus Erik Embrich lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

2) Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestis-historiassa seitsemän kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 6–1. 

3) IPK ei ole koskaan voittanut Vantaalla.

4) Kiekko-Vantaa on voittanut neljä kotiottelua putkeen.

5) Lohipaitojen kultakypärä Juuso Perttilä on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Taiturimainen laitahyökkääjä on päässyt tehopisteiden makuun myös viidessä perättäisessä kotiottelussa.

Seuraa heitä:

#24 Janne Kivilahti, K-Vantaa

Hyökkääjävirtuoosi pelaa upeaa kautta. Näppärä kiekonkäsittelijä rakentaa maalipaikkoja ja viimeistelee tehokkaasti. Hyvä luistelija ja erinomainen ylivoimapelaaja. Puolustuspeli on mennyt eteenpäin kuluvan kauden aikana. 

#20 Tatu Kokkola, IPK

KalPa-laina pelaa tehokasta kautta ja johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä. Hyvät hyökkäyspään vaistot ja pelinäkemys. Ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen Iisalmessa kahdella maalillaan. Tärkeä palanen Peli-Karhuille ykkössentterinä.

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

7.10.2017 K-Vantaa–IPK 4–3

20.10.2017 IPK–K-Vantaa 1–3

15.12.2017 IPK–K-Vantaa 5–2

Mestis