K-Vantaa ryöväsi pisteet Imatralta – Arrak nousi sankariksi

17.01.2018

Kiekko-Vantaa nappasi täydet kolme pistettä Imatran Ketterän vieraana maalein 1–2 (0–1, 1–1, 0–0). Voittomaalin iski läpiajosta 18-vuotias hyökkääjälupaus Robert Arrak, jolle osuma oli uran ensimmäinen Mestiksessä.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa ryösti arvokkaat pisteet kovalla taistelulla Ketterän vieraana. Lohipaidat laittoivat työhaalarit päälle ja raapivat taisteluvoiton, joka nosti sen sarjassa toiseksi.

– Hyvä startti saatiin peliin pitkän bussimatkan jälkeen. Arvattiin, että Ketterä tulee toiseen erään kovaa ja niin se tulikin. Siinä meidän kiekollinen peli oli huolimatonta. Kolmannessa jouduttiin vähän puolustuskannalle. Todella tiukka vääntö ja ihan kaikki jouduttiin tänään puristamaan ulos, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan avauserän ja hallitsi tapahtumia kaukalossa. Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon kultakypärä Juuso Perttilän osumalla. Taiturimainen puolustja tuli oikeaa kaistaa hyökkäysalueelle ja napautti tarkan rannekudin pussin pohjalle. Hyökkäys lähti puolustaja Joona Tolvasen hienosta oman alueen pelistä ja avauksesta. Syöttöpisteen merkkautti myös pisteputkeaan jatkanut sentterilupaus Erik Embrich

Toisen erän alussa lohipaidat olivat pesukoneessa ja Ketterä painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Se saikin tasoitusmaalin heti toisen 20-minuuttisen alkuun, kun Jukureiden laina-apu Janne Kumpulainen tarjoili poikittain Joona Jääskeläiselle b-pisteen kaarelle mielipaikalleen, josta täräytti suoraan syötöstä limpun sisään.

Lohipaidat paransivat peliään ja saivat omat tilaisuutensa iskeä. Ottelun voittomaali oli kaunista katsottavaa: puolustajalupaus Veeti Vainio käynnisti hyökkäyksen, Roope Niskanen tarjoili loistavan lätyn Viron maajoukkuehyökkääjä Robert Arrakin luistelulinjalle ja vapautti tämän läpiajoon. Taitava hyökkääjälupaus naulasi tyylikkäästi läpiajosta uransa ensimmäisen Mestis-maalin ja ratkaisi kamppailun.

Kiekko-Vantaan maalilla Jani Kautto otti isoja pelastuksia ja pelasi huippukamppailun pysäyttäen 25 kiekkoa.

Kolmannessa erässä Ketterä haki vimmatusti tasoitusta ja Kiekko-Vantaa puolusti sitkeästi isolla sydämellä. Jokainen pelaaja laittoi itsensä likoon ja palkinto näkyi lopulta tulostaululla.

Lohipaidoilla oli omat maalipaikkansa niin toisen erän loppupuolella kuin kolmannessakin erässä, mutta lisäosumia ei nähty.

Kiekko-Vantaa haki toista kertaa tällä kaudella täyden pistepotin Ketterän vieraana.

Lohipaitojen kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla IPK:ta vastaan.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–1, 1–1, 0–1)

15.42 0–1 Juuso Perttilä (Joona Tolvanen, Erik Embrich)

20.27 1–1 Joona Jääskeläinen (Janne Kumpulainen, Sameli Ventelä)

27.50 1–2 Robert Arrak (Roope Niskanen, Veeti Vainio)