Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa nälkäisenä kääntämään kurssia kotikaukaloon

30.01.2018

Sarjakolmonen Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona Trio Areenalle vieraita napapiiriltä. 

Viime keväänä hopeajoukkueella Kiekko-Vantaalla on edessään kasvojen pesun paikka. Lohipaidat janoavat paluuta voittokantaan viime perjantaisen Hermekselle kärsityn 0–5-kotitappion jälkeen. 

– Keskitytään omaan pelaamiseen ja siihen, että saadaan ehjä 60-minuuttinen. Halutaan nousujohteista peliä. Oma peli on tökkinyt viime aikoina ja siihen halutaan muutosta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena. Lohipaidat ovat keränneet 37 ottelusta yhteensä 62 pistettä. Vantaalaisilla on matkaa kakkospaikkaan nyt viisi pistettä. Sen sijaan niskassa, kahden pisteen päässä hengittävät niin TUTO kuin sarjanousija Ketteräkin. 

Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue, mutta kotikaukalossa on puolestaan ollut vaikeampaa. Lohipaidat ovat vasta sarjan yhdeksänneksi kovin kotijoukkue. Kuudesta edellisestä kotipelistä viidessä se on kuitenkin kerännyt pisteitä. 

Vantaalaisilla on tähän sarjaan kiistatta yksi laadukkaimmista joukkueista. Tässä sarjassa kuitenkin täytyy joka ilta olla neulan kärjessä koko 60-minuuttisen voittaakseen. 

Kiekko-Vantaa on pelannut läpi kauden iloista hyökkäyspeliä ja tiivistä puolustuspeliä. Erikoistilannepelaamisessa ja kiekollisessa huolellisuudessa sillä on eniten petrattavaa.

RoKi on sarjassa kymmenentenä ja saalistanut 37 ottelusta yhteensä 48 pistettä. Pudotuspelipaikkaan on matkaa nyt viisi pistettä. Maantien shamaanit saapuvat Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

RoKi taipui viime perjantaina kotikaukalossa TUTO Hockeylle jatkoajalla maalein 2–3. Karsintapeikkoa vastaan taisteleva ja viimeisistä pudotuspelipaikoista tappeleva RoKi on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan kolme. 

Hyökkäysvoimaiset Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lohipaidat ovat voittaneet molemmat kamppailut. 

– Työmoraali täytyy olla tapissa ja tehokkuutta tarvitsemme peliin lisää. Kulmissa pyöriminen eivät meitä auta, vaan pitää olla valmis menemään maalille josta niitä osumia nykyään tehdään, Arvonen tuumii. 

Kiekko-Vantaa–RoKi keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Ostamalla ennakkolipun Ticketmasterin kautta tästä, osallistut kahden ravintola La Locandan lahjakortin arvontaan. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 12+25=37

2) Janne Kivilahti 15+18=33

3) Juha Tarkkanen 7+18=25

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Tino Metsävainio 10+19=29

2) Olli-Matti Järvelä 14+9=23

3) Kristian Kangas 10+13=23

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa 14 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 9–6. RoKi ei ole koskaan voittanut varsinaisella peliajalla Trio Areenalla.

2) Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä. 

3) Kiekko-Vantaan sentterilupaus Erik Embrich on päässyt tehopisteiden makuun viidessä edellisessä pelaamassaan ottelussa. 

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

21.10.2017 RoKi–Kiekko-Vantaa 1–4

1.11.2017 Kiekko-Vantaa–RoKi 4–1

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, K-Vantaa

Joukkueen kapteeni näyttää illasta toiseen esimerkkiä kaukalossa. Juonikas pelintekijä iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tehot 1+2. Pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan. Maestro näkee kentän hyvin, tekee oivaltavia ratkaisuja ja kiekko tottelee hanskojen komennossa.

#23 Tino Metsävainio, RoKi

Pienikokoinen taitosentteri siirtyi täksi kaudeksi Hokista napapiirille. Näppärä pelaaja kiekon kanssa. Kantaa joukkueensa kultakypärää ja muodotstanut tehokkaan ykköstrion, jossa laidoilla viilettävät Olli-Matti Järvelä ja Kristian Kangas. 

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Juuso Perttilä oli täysin pitelemätön. Tohtori Perttilä iski tuolloin kypärätempun RoKin verkkoon.

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis