Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa matkustaa kovavireisen sarjanousijan vieraaksi

16.01.2018

Sarjakolmonen Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona sarjanousija Imatran Ketterän vieraaksi. 

– Kova haaste meille. Ketterä on parantanut peliään koko ajan. Siellä on hyökkäysvoimainen ja kovaa paineistava ryhmä vastassa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena. Lohipaidat ovat keränneet 34 ottelusta yhteensä 58 pistettä. Hallitseva mestari SaPKo on pisteellä pykälän yläempänä, kun taas LeKi vaanii vain pisteen päässä neljäntenä. 

Kiekko-Vantaa katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa lauantaina kaatamalla revanssiviikonloppuna Mestiksen klassikkokohtaamisessa TUTO Hockeyn jatkoajalla maalein 4–3. Lohipaitojen maaleista vastasivat Otto-Eemeli Linke, Janne Kivilahti, Joonas Valkonen ja ratkaisuosuman iskenyt Sakari Turtiainen

Kiekko-Vantaa on sarjan kolmanneksi kovin vierasjoukkue, mutta se on hävinnyt nyt viisi edellistä reissupeliään keräämällä niistä mukaansa kaksi pistettä. Sen sijaan perättäisiä kotivoittoja lohipaidat ovat raapineet nyt neljä.

Kiekko-Vantaa on pelannut läpi kauden varsin tiivistä puolustuspeliä ja iloista hyökkäyspeliä. Tulivoimaa ja ratkaisukykyä lohipaidoilta löytyy laajalta rintamalta. 

Vantaalaisten kultakypärää kantaa Juuso Perttilä, joka löytyy Mestiksen pistepörssistä viidenneltä sijalta. 

Imatran Ketterä on sarjassa viidentenä metsästettyään 32 ottelusta yhteensä 53 pistettä. Sarjanousija on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja koko sarjassa, mutta päästänyt viidenneksi eniten omiin.

Ketterä on yksi kovavireisimmistä joukkueista tällä hetkellä. Sarjan nuorimman päävalmentaja Maso Lehtosen luotsaama ryhmä on saavuttanut kymmenestä edellisestä ottelustaan kahdeksan voittoa. 

Kiekko-Vantaata odottaa kiistatta kova haaste, sillä Ketterä tunnetaan kovana kotijoukkueena. Sen sarjasijoituskaan ei välttämättä tule edes yllätyksenä, koska materiaaliltaan nousijajoukkue on erittäin kilpailukykyinen. 

Ketterän kultakypärää kantaa lohipaidastakin tuttu juonikas keskushyökkääjä Jesse Juntheikki, joka on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä. 

– Meidän työmoraalin täytyy olla samalla tasolla kuin viime viikolla. Pienet voittavat asiat täytyy tehdä hyvin ja sitä kautta niitä voittoja taas sieltä tulee. Tehokas täytyy olla myös maalipaikoissa, Arvonen tuumii. 

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Aina vierasjoukkue on ollut valttia. Sarja-avauksessa lohipaidat hakivat Imatralla 5–2-vierasvoiton. Marraskuussa Ketterä puolestaan vei täyden pistepotin 3–6-voitolla.

Mestiksen huippukamppailu Ketterä–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Imatran Spa Areenalla klo 18.30. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+24=35

2) Janne Kivilahti 15+18=33

3) Juha Tarkkanen 7+18=25

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jesse Juntheikki 12+23=35

2) Tomi Iso-Mustajärvi 17+17=34

3) Joona Jääskeläinen 17+15=32

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan sentterilupaus Erik Embrich lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

2) Myös puolustaja Sakari Turtiainen on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Toni Leinonen kuuden pisteen päässä ja Joonas Hyttinen kahden pisteen päässä 100 tehopisteen rajapyykistä.

Seuraa heitä:

#21 Juha Tarkkanen, Kiekko-Vantaa

Taitava kiekollinen puolustaja pelaa kenties parasta kauttaan urallaan. Pelaa rohkeasti itseluottamusta uhkuen kiekolla ja nauttii juuri nyt pelaamisesta. Tärkeä palanen lohipaitojen puolustuksessa ja ylivoimapelissä.

#55 Tomi Iso-Mustajärvi, Ketterä

Isokokoinen sentteri johtaa Ketterän tehokasta ykköskentällistä. Naulannut tähän kauteen jo 17 maalia. Mestiksen pistepörssin kutonen pelaa läpimurtokauttaan tässä sarjassa. Hyvä peliäly ja hyökkäyspään vaistot. 

Mestis