Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa matkustaa kärkikamppailuun Keuruulle

04.01.2018

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa aloittaa neljän vierasottelun putken perjantaina Keuruulla, jossa vastaan asettuu piikkipaikkaa hallussaan pitävä KeuPa HT.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena. Lohipaidat ovat keränneet 29 ottelusta yhteensä 55 pistettä. Vantaalaiset ovat päästäneet vähiten maaleja koko sarjassa. Matkaa kärkipaikkaan on nyt kuusi pistettä.

Luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa on kerännyt neljästä edellisestä ottelustaan pisteitä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme. 

Kiekko-Vantaa voitti keskiviikkona kolmen vuoden tauon jälkeen kotikaukalossa hallitsevan Mestis-mestarin SaPKon maalein 6–2. Lohipaitojen osumista vastasivat Jussi Pelto-Arvo, Sakari Turtiainen, Janne Kivilahti, Joona Tolvanen ja kahdesti verkkoa heiluttanut Miro Mäkinen. Tolppien välissä Jani Kautto pelasi huippukamppailun ja juonikas pelintekijä Erik Embrich keräsi kolme syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaa on pelannut läpi kauden iloista hyökkäyspeliä ja puolustanut tiiviisti omaa maalia. Tulivoimaa hyökkäysvoimaisilta vantaalaisilta löytyy kaikista neljästä kentällisestä.

– Kova kärkikamppailu tulee. KeuPa on vahva kotijoukkue. Meidän täytyy puolustaa tiiviisti, pelata kiekolla viisaasti, kamppailla ja kääntää peliä nopeasti. Yhdeksän pistettä on tällä viikolla tavoitteena. Omalla pelillä lähdetään luottavaisena taistelemaan pisteistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on Mestiksen pistepörssissä kolmantena. 

Upean alkukauden pelannut KeuPa HT on sarjan piikkipaikalla. Keuruun kiekkoylpeys on raapinut 30 ottelusta kasaan peräti 61 pistettä. Mikko Heiskasen luotsaama joukkue on päästänyt kolmanneksi vähiten osumia ja tehnyt puolestaan kolmanneksi eniten maaleja. 

Sekä Lukon että JYPin kanssa yhteistyötä tekevä KeuPa HT on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Keuruulaiset ovat sarjan paras kotijoukkue ja se onkin voittanut nyt kolme kotipeliään putkeen.

KeuPa HT kukisti keskiviikon kierroksella kuntopuntarin kärkijoukkueiden kohtaamisessa vieraskaukalossa sarjanousija Ketterän maalein 2–4. 

Keuruulaisten kultakypärää kantaa sarjan maalipörssiä johtava Markus Jokinen, joka löytyy pistepörssistä viidenneltä sijalta.

Kiekko-Vantaa kaatoi viime perjantaina KeuPan Trio Areenalla lukemin 4–1. Lohipaitojen kotiavauksessa KeuPa vei voiton puolestaan 4–5-lukemin.

– Viimeksi saimme heidän suurimman aseen eli suorahyökkäyspelin pois. Se täytyy saada kuriin myös nyt ja hölmöjä jäähyjä ei heitä vastaan saa tulla, Arvonen tuumii.

Mestiksen kärkikamppailu KeuPa HT–Kiekko-Vantaa perjantaina Keuruun jäähallissa klo 18.30.

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+21=32

2) Janne Kivilahti 14+15=29

3) Juha Tarkkanen 7+14=21

KeuPa HT:n sisäinen pistepörssi:

1) Markus Jokinen 18+13=31

2) Jesse Pelamo 9+20=29

3) Miro-Pekka Saarelainen 10+15=25

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan puolustaja Sakari Turtiainen lähtee iltaan viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Lohipaitojen hyökkääjä Juuso Perttilä lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) K-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestis-historiassa 16 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 9–7. 

Seuraa heitä:

#52 Miro Mäkinen, Kiekko-Vantaa

Iski kaksi maalia keskiviikkona SaPKon verkkoon. Tunnollisesti kahteen suuntaan pelaava keskushyökkääjä katkaisi samalla kuivan kautensa. Älykäs sentteri liikkuu hyvin ja tekee oikeita ratkaisuja kiekolla. Hyvä aloittaja ja erikoistilannepelaaja.

#12 Jesse Pelamo, KeuPa HT

KeuPan syöttökone pelaa läpimurtokauttaan. Taitava sentteri on päässyt tällä kaudella tekemään liigadebyyttinsä. Päässyt kahdessa edellisessä ottelussa tehopisteille. Vaarallinen pelaaja kiekolla. Loistava ylivoimapelaaja. 

Mestis