Kiekko-Vantaa | Mestis

Joona Montolle 200. Mestis-ottelu, Roope Hirvonen debytoi – katso kokoonpano

28.11.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään Heinolaan, jossa se kohtaa Peliitat. Taistelu tärkeistä sarjapisteistä starttaa klo 18.30.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Sarjan toiseksi paras vierasjoukkue on kahden pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

Peliitat on sarjassa kymmenentenä. Pitkä tappioputki on ohi ja se lähtee iltaan kaksi perättäistä voittoa alla.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Lokakuussa Peliitat haki täyden pistepotin Tikkurilasta 1–3-lukemin. Tänään lohipaidoilla on revanssin paikka.

Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä ja Mestiksen pistepörssin nelonen Joona Monto pelaa tänään 200. Mestiksen runkosarjaottelunsa. Monto on takonut 199 ottelussa tehot 43+99=142 Peliittojen, TUTO:n, SaPKon ja Kiekko-Vantaan pelipaidassa. Mestiksen mestaruuden 2017 SaPKossa voittanut sentteri on nakuttanut tällä kaudella 19 ottelussa tehot 7+20=27 Kiekko-Vantaalle. Viime viikolla juonikas ja taitava pelintekijä debytoi KHL:ssä Jokeri-paidassa.

Lohipaitojen kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia ja kaukalossa nähdään myös yksi Mestis-debytantti.

Tolppien välissä jatkaa maalivahtitilaston kakkonen ja kolme nollapeliä tällä kaudella torjunut Waltteri Ignatjew.

Hyökkäyksessä Joona Puhakka tulee kakkosketjuun Joona Harjaman ja kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa onnistuneen Henri Tammisen vierelle.

Kolmosketjussa kapteeni Pekka Niemimaa ja Jussi Pelto-Arvo saavat rinnalleen ensiesiintymisensä Mestiksessä tekevän 20-vuotiaan Jokerien A-nuorten kapteenin Roope Hirvosen. Oikealta laukova ja sähäkästi liikkuva laitahyökkääjä on tehtaillut tällä kaudella Nuorten SM-liigassa 24 ottelussa tehot 11+8 ja on joukkueensa paras pistemies. Hyvinkään Jää-Ahmojen kasvatti on pelannut urallaan kolme kautta Pohjois-Amerikassa ja nakutellut kovia pistemääriä.

Kokoonpanoon paluun tekee lauantaina huilannut Jesse Niemi, joka tulee Alex Leväsen ja Antton Mönkäreen rinnalle. Puolustuksessa Tyko Karjalainen tulee Roope Reinin pariksi ja Mikko Kumin on seitsemäs puolustaja.

Loukkaantumisten vuoksi lohipaidoilta sivussa ovat Joel Pyykkönen, Emil Leppänen, Ville-Valtteri Mustonen, Riku Tiainen ja Roope Niskanen. Huilivuorossa on puolustaja Eemeli Heikkinen.

Jokerien vahvuudessa vieraskiertueella ovat maalivahti Eetu Mäkiniemi ja hyökkääjä Erik Embrich. Laitahyökkääjä Aleksi Halme on Jokereiden A-nuorten harjoitusvahvuudessa.

Peliitat–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Heinolan jäähallissa. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–81 Joona Monto–67 Joel Sund

47 Joona Puhakka–29 Joona Harjama–46 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–61 Roope Hirvonen

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–25 Antton Mönkäre

 

28 Ilari Metsola–53 Nico Nurmikanta

72 Jere Kiviniemi–52 Eetu Torpström

22 Tyko Karjalainen–63 Roope Reini

40 Mikko Kumin

 

1 Waltteri Ignatjew (35 Juho Ratilainen)

 

Mestis