Kiekko-Vantaa | Mestis

Joona Monto pelaa upeaa kautta lohipaidassa: "Pelaamme selkärangasta sellaista luomulätkää"

03.12.2018

Kiekko-Vantaan juonikas pelintekijä Joona Monto säkenöi Mestis-kaukaloissa. Taitava sentteri on päässyt myös tekemään tällä kaudella jo KHL-debyyttinsä lapsuuden suosikkiseuransa Jokerien pelipaidassa.

Juonikkaita ratkaisuja kiekon kanssa, ovelia syöttöjä tyhjään tilaan, taidokkaita harhautuksia, tarkkoja laukauksia ja luotettavaa pelaamista kahteen suuntaan. Kiekko-Vantaan riveissä ensimmäistä kauttaan pelaava 24-vuotias keskushyökkääjä Joona Monto on ihastuttanut otteillaan.

Hyvinkääläislähtöinen sentteri on tehtaillut lohipaidassa 21 ottelussa tehot 7+21=28. Monto on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä.

–  Minulla on hyvä kesä alla. Treenasin pari kuukautta Jokereiden mukana ja se valmisti hyvin tähän kauteen. Saimme ketjuna hyvän startin kauteen ja sitä kautta henkilökohtaisesti itseluottamus on noussut. Olen saanut pelata hyvässä ketjussa koko kauden ja sitä kautta pisteitäkin on kertynyt. Tärkein asia on kuitenkin se, että me joukkueena voitamme pelejä ja menestymme, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Joona Monto kertoo.

Mestiksen parhaimpien senttereiden joukkoon Monto nousi kahdella edellisellä kaudella SaPKon pelipaidassa. Viime sesonki toi palkintokaappiin Mestis-pronssin ja hyökkääjä nakutti runkosarjassa 41 täppää. Toissa kaudella taitava pelintekijä muodosti Mestiksen mestarijoukkueen tehotrion nykyisen Ilves-tähden Teemu Lepauksen ja sarjan maaliennätyksen uusiksi laittaneen Jonatan Tanuksen kanssa.

Nyt Monto rytmittää peliä jälleen Mestiksen tulikuumimman kentällisen sentterinä. Kiekko-Vantaan numero 81 jakaa lättyjä Mestiksen pistepörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin välissä. Kaikki kolme pelaajaa mahtuvat pistepörssissä viiden parhaan joukkoon ja näyttävään hyökkäyspeliin pystyvä trio on saalistanut yhteensä 84 pinnaa.

– Ajattelemme pelistä samalla tavalla. Ketju on hyvin roolitettu. Itse yritän jakaa kiekkoa, Miro on aika kova tekemään maaleja ja ”Jopella” on huikea laukaus. Juttelemme pelistä, mutta pelaamme selkärangasta sellaista luomulätkää, Monto valottaa.

Reiluun viikkoon on mahtunut paljon. Monto teki KHL-debyyttinsä Jokereissa Hartwall Arenalla Barys Astanaa vastaan, pelintekijä pelasi viime keskiviikkona uransa 200. Mestiksen runkosarjaottelunsa ja perjantain kotiottelussa Hermestä vastaan syntyi uran sadas syöttöpiste.

– Onhan tässä ollut viikon sisään tapahtumia. KHL-debyytti lähes 11 000 katsojan edessä ja se meni henkilökohtaisesti hyvin. 200. Mestis-ottelu tuli vyölle Heinolassa, jossa kaikki tässä sarjassa alkoi. Hienoja juttuja kaikki, Monto sanoo.

Pelintekijän hanskojen komennossa kiekko todellakin tottelee. Taikuri näkee pelin tavalla, johon ei kuka tahansa pysty.

– Toistojen kautta kaikki tulee. Aina olen tykännyt rakentaa peliä ja se on oma vahvuuteni. Olen aina tykännyt pienestä pitäen pelata mailapelejä ja varmaan sieltäkin se pelisilmä on peräisin, Monto pohtii.

Kiekko-Vantaa on parantunut peliään maajoukkuetauon jälkeen. Viime viikon kahdesta ottelusta lohipaidat saalistivat täydet kuusi pistettä ja nousivat takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle.

– Hyvä maku jäi viikosta. Kuusi pistettä kuudesta mahdollisesta on hyvä tulos. Pelasimme Heinolassa kypsän vieraspelin ja perjantain Hermes-ottelu oli paras kotipelimme sarja-avauksen jälkeen, Monto niputtaa.

Kiekko-Vantaalla on edessä tällä viikolla kolme kovaa vierasottelua: keskiviikkona kohdataan arkkivihollinen TUTO Kupittaalla ja viikonloppuna lohipaidat pelaavat back to back -ottelut RoKin vieraana. Jaossa on tärkeät yhdeksän pistettä, mutta kuten tiedetään, niin mitään ei tässä sarjassa saa ilmaiseksi.

– Puolustuspelaaminen on ollut nyt hyvää. Tarvitsemme tehokkuutta lisää ja ylivoimaa sekä alivoimaa voimme petrata. Mitä pidemmälle kausi etenee, niin sitä tärkeämmäksi erikoistilanteet muodostuvat. Olemme vielä antaneet liikaa paikkoja vastustajalle, joten vielä täytyy ja voimme pelata huolellisemmin kiekolla, kapteenistoon kuuluva Monto tietää.

Mestis