Kiekko-Vantaa | Mestis

Jokerien kahden suunnan sopimuspelaajia Vantaalle

09.04.2018

Kiekko-Vantaa vahvistuu ensi kaudellakin yhteistyöseura Jokerien kahden suunnan sopimuspelaajilla.

Yhteistyöseura Jokereissa kahden suunnan sopimuksilla jatkavat maalivahdit Juho Ratilainen sekä Eetu Mäkiniemi, puolustaja Nico Nurmikanta ja hyökkääjä Erik Embrich. Lisäksi viime kaudella helsinkiläisten A-nuorissa pelannut nuorten maajoukkuekasvo Santeri Hatakka on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Jokerien kanssa.

Uusina niminä Jokereihin saapuvat keskushyökkääjä Joona Monto, laitahyökkääjä Aleksi Halme ja puolustaja Roope Reini

Osa kahden suunnan sopimuksen pelaajista pelaa tulevalla kaudella Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa ja osa Jokerien A-nuorten ryhmässä.

– Monipuolinen pelaajapolkumme sekä Kiekko-Vantaan ja A-nuorten laadukas valmennus takaavat nuorille pelaajille hyvät paikat kehittyä seuraavalle askelmalle. Kiekko-Vantaa on vahvistunut organisaationa ja sen näkee kiinnostuksena pelaajamarkkinoilla, Jokerien GM Jari Kurri kertoo yhteistyöseura Jokerien verkkosivuilla.

Embrich, 21, pelasi viime kaudella vahvan tulokaskauden Mestiksessä ja tehtaili lohipaidassa 34 ottelua tehoilla 8+16=24. Lupaava ja taitava sentteri pääsi keväällä tekemään KHL-debyyttinsä pudotuspeleissä. 

Ratilainen, 20, torjui viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä 13 ottelua torjuntaprosentilla 88,7. Näyttävistä pelastuksista tunnettu atleettinen ja lahjakas torjuja pelasi kauden aikana myös Jokerien A-nuorten riveissä 14 kamppailua torjuntaprosentilla 93,8.

Nurmikanta, 24, on pelannut lohipaidassa neljän kauden ajan ja oli saavuttamassa Mestis-hopeaa keväällä 2017. Viime kaudella taitava kiekollinen puolustaja Nurmikanta ehti pelata yhdeksän ottelua tehoilla 2+5 ennen kauden päättänyttä loukkaantumista. 

Mäkiniemi, 18, on Kiekko-Vantaan oma kasvatti. Isokokoinen maalivahtilupaus pelasi viime kaudella Jokerien A-nuorten paidassa 35 ottelua torjuntaprosentilla 91,6. Mäkiniemi on Carolina Hurricanesin 4. Kierroksen varaus viime kesältä.

Monto, 23, on noussut kahden edellisen kauden aikana Mestiksen sentterieliittiin. Taitava ja juonikas pelintekijä iski kuluneella kaudella pronssijoukkue SaPKossa 49 ottelussa tehot 13+28=41 ja pelasi myös loistavat pudotuspelit. Hän toimi joukkueen kapteenina.

Monto oli voittamassa SaPKolle Mestis-mestaruutta keväällä 2017 ja hänet äänestettiin tuolloin kakkostähdistökentälliseen. SM-liigakokemustakin omaava keskushyökkääjä on urallaan voittanut myös A-nuorten SM-kultaa HPK:ssa keväällä 2013.

Halme, 18, on alunperin Ilveksen kasvatti. Hyökkääjälupauksella on kokemusta myös Ässien ja Kärppien junioriorganisaatioista. Kaudella 2016–17 Halme pelasi USHL-sarjaa Pohjois-Amerikassa kolmessa eri seurassa. Tällä kaudella Halme on pelannut Mestistä TUTO-paidassa ja myös nuorten SM-liigaa turkulaisten paidassa.

Reini, 18, on äärimmäisen lahjakas puolustajatalentti. TPS-kasvatti valittiin kaudella 2016–17 B-nuorten SM-sarjan parhaaksi puolustajaksi ja tähdistökentälliseen. Kuluneella kaudella Reini nakutti 52 ottelussa TPS-paidassa nuorten SM-liigassa puolustajalle mukavat 37 tehopistettä.

Mestis