Kiekko-Vantaa | Mestis

Ignatjew palasi Vantaalle menestymään ja kehittymään

02.07.2018

Kiekko-Vantaan junioripolun läpikäynyt maalivahtilupaus Waltteri Ignatjew on valmis taistelemaan peliajasta tolppien välissä.

Waltteri Ignatjew on kiistatta äärimmäisen mielenkiintoinen veskarinimi. Tuttuun organisaatioon vuoden tauon jälkeen palaava 191-senttinen maalivahti on kulkenut Kiekko-Vantaan junioripolkua ja saa nyt mahdollisuuden Mestis-joukkueen veräjänvartijana.

– Todella hyvin mielin palasin Vantaalle. Lähes koko junioripolun täällä kävin läpi, niin nyt on mukava päästä Mestikseen näyttämään osaamistaan ja saada mahdollisuus täällä, Waltteri Ignatjew kertoo.

Viime kaudella Ignatjew koppasi kiekkoja TPS:n A-nuorten ykköstorjujana. Kausi päättyi Mestis-mestari KeuPa HT:n riveissä, jossa Jokeri-kasvatti teki debyyttinsä aikuisten tasolla runkosarjan päätösottelussa Jokipoikien vieraana.

– Oli aika vaikea kausi. TPS:ssä oli hyviä ja huonoja päiviä. Joukkueen peli oli todella ailahtelevaa. Oli mukava saada hyvä päätös kauteen KeuPassa ja Mestis-debyytti tilille, vaikka tappio siitä tulikin. Ei mikään huippukausi itseltä, mutta ihan ok kuitenkin, Ignatjew sanoo.

Raamejaan hyvin hyödyntävä ja aggressiivisella tyylillä torjuva Ignatjew odottaa innolla tulevaa kautta lohipaidassa. Tavoitteet ovat korkealla – kuten pitääkin olla.

– Ensimmäinen täysi kausi Mestiksessä edessä. Haluan pelata ehjän ja tasaisen hyvän kauden. Tietenkin haluan menestyä ja kehittyä, Ignatjew tuumii.

Kiekko-Vantaalla on ensi kaudella kolme lupaavaa maalivahtia. Ignatjew on valmis kilpailemaan torjuntavastuusta Juho Ratilaisen ja Eetu Mäkiniemen kanssa.

– Meillä on hyvä tilanne maalivahtiosastolla. Ratilainen ja Mäkiniemi ovat hyviä veskareita. On varmasti hyvä asia, että peliajasta syntyy kilpailua. Paras pelaa ja siitä paikasta aion taistella, Ignatjew linjaa.

Miten kaukalon ulkopuolella rauhallinen ja sympaattinen maalivahtikolossi viettää omatoimista jaksoa?

– Treenataan, mutta paljon mökkeilyä, kalastelua ja grillausta mahtuu kesään ainakin, ylioppilaaksi keväällä kirjoittanut Ignatjew päättää.

Mestis