Torpström ratkaisi trillerin lohipaidoille

30.11.2018

Kiekko-Vantaa kaatoi perjantai-illan kiekkonäytelmässä kotikaukalossa Kokkolan Hermeksen maalin 3–2 (1–1, 1–0, 1–1). Lohipaitojen sankariksi nousi voittomaalin iskenyt puolustajalupaus Eetu Torpström.

Kiekko-Vantaa nappasi tämän viikon kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä ja nousi sarjassa kuudenneksi.

Lohipaidat pelasivat hyvän ottelun kotiyleisön edessä. Kiekko-Vantaa katkaisi viiden kotiottelun mittaisen tappioputkensa.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserän alussa 1–0-johtoon, kun Jussi Pelto-Arvo päätti pitkän kuivan kautensa ja kiskaisi Nico Nurmikannan erinomaisesta syötöstä kiekon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi pussin pohjalle. Kakkossyötön korjasi kapteeni Pekka Niemimaa.

Hermes tasoitti kamppailun avauserän puolivälin jälkeen, kun kokkolaisten kapteeni Jussi Nättinen jatkoi pitkää pisteputkeaan pyssytettyään kahden miehen ylivoimalla limpun pussin pohjalle.

Kiekko-Vantaa iski heti toisen erän alussa ylivoimalla 2–1-johtomaalin upean sommitelman päätteeksi. Kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen ja taitava pelintekijä Joona Monto sahasivat takatolpalle, josta Pekka Niemimaa nautiskeli limpun verkkoon.

Lohipaidat pelasivat vahvan toisen erän, mutta lisämaaleja se ei hyvistä paikoista huolimatta onnistunut iskemään.

Molemmat joukkueet saivat pelata kuuman kamppailun aikana paljon ylivoimaa. Hermes tasoitti ottelun ylivoimalla jännittävässä ja viihdyttävässä päätöserässä. Kristian Kangas jatkoi maaliputkeaan neljän ottelun mittaiseksi ujutettuaan limpun takanurkkaan.

Kiekko-Vantaa sai kahdesti päätöserässä hakea voittomaalia ylivoimien kautta. Tulosta ei tullut, mutta palkinto kovalle työmäärälle tuli lopulta. Vajaa viisi minuuttia ennen loppua Alex Leväsen ketju pyöritti vahvasti ja lopulta puolustajalupaus Eetu Torpström iski irtokaran pussiin. Syöttöpisteet maerkkauttivat työmyyrä Jesse Niemi ja puolustaja Jere Kiviniemi.

Kiekko-Vantaa kesti Hermeksen loppukirin huikean ottelun tolppien välissä jälleen torjuneen 18-vuotiaan veskarilupauksen Waltteri Ignatjewin johdolla.

Lohipaidat jatkavat kauttaan ensi viikolla kolmella vierasottelulla: keskiviikkona Kiekko-Vantaa matkustaa Kupittaalle arkkivihollisen TUTO:n vieraaksi ja viikonloppuna kohdataan RoKi kahdesti Rovaniemellä.

K-Vantaa–Hermes 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)

5.04 1–0 Jussi Pelto-Arvo (Nico Nurmikanta, Pekka Niemimaa)

12.09 1–1 Jussi Nättinen (Samu Markkula, Kristian Kangas) YV2

20.42 2–1 Pekka Niemimaa (Joona Monto, Miro-Pekka Saarelainen) YV

44.30 2–2 Kristian Kangas (Jussi Nättinen, Nico Joki) YV

55.30 3–2 Eetu Torpström (Jere Kiviniemi, Jesse Niemi)