Kiekko-Vantaa | Mestis

Herkullinen puolivälieräsarja starttaa lauantaina

09.03.2018

Kaksi alkuperäistä Mestis-seuraa Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen kiihkeän puolivälieräsarjan ensimmäisessä näytöksessä.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa sijoittui runkosarjassa neljänneksi seurahistorian toiseksi kovimmalla pistemäärällä. 

Erinomaisen alkukauden pelanneet lohipaidat varmistivat kotiedun pudotuspeleihin jännittävämmllä mahdollisella tavalla runkosarjan päätöskierroksella voittamalla Espoo Unitedin vieraskaukalossa voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3–2. Vantaalaisten maaleista vastasivat kultakypärä Juuso Perttilä ja puolustaja Sakari Turtiainen. Ratkaisevan rankkariosuman peippaili Mestiksen pakkien pistepörssin kakkonen Juha Tarkkanen

Kiekko-Vantaa petrasi peliään runkosarjan lopussa ja nyt se lähtee luottavaisena tappelemaan Mestis-mestaruudesta. 

Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey kohtasivat viime kevään kuumassa ja ikimuistoisessa välieräsarjassa, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Suomen jääkiekkohistorian pisimmän kiekkopelin ratkaisseen Joonas Hyttisen ja 14 vuoden tauon jälkeen lohipaidat Mestis-finaaleihin vieneen ratkaisumaalin napauttaneen Frank Gymerin osumien aiheuttamat kylmät väreet eivät hevin unohdu.

Uutta tarinaa lähdetään tekemään lauantaina, jolloin Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen ensimmäisessä puolivälieräottelussa. 

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa. Voitot niistä menivät tasan 3–3. Sekin uumoilee tasaista ja kuumaa ottelusarjaa, jossa ei saa mitään ilmaiseksi. 

TUTO Hockey oli runkosarjan vitonen. Sen otteet ailahtelivat, mutta parhaimmillaan Miika Elomon luotsaama ryhmä osoitti pystyvänsä lyömään kenet tahansa. 

TUTO:lla on lohipaitojen tapaan neljä todella vahvaa kentällistä. Sen hyökkäyskalusto on todella nimivahva. Puolustuspelaaminenkin on ollut hyvällä tasolla, sillä se päästi runkosarjassa vähiten maaleja. 

Todella mielenkiintoinen ja tunteikas puolivälieräsarja kahden todella laadukkaan joukkueen välillä on edessä. Kaukalossa nähdään useita tämän sarjan parhaita yksilöitä ja kiistatta sarjan parhaimmistoon kuuluvat joukkueet. 

Pienet asiat ratkaisevat tasaisia ottelusarjoja. Maalivahtipelin merkitys on suuri ja erikoistilannepelaaminen näyttelee varmasti suurta roolia. 

Kaikki on valmista. Nyt on aika nauttia kevään tosipeleistä ja elää hetkessä.

Mestiksen 1.puolivälieräottelu Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey lauantaina Trio Areenalla klo 17. Edullisemmat ennakkoliput hankit hyytävään playoffs-kevääseen tästä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi runkosarjassa:

1) Juuso Perttilä 17+32=49

2) Janne Kivilahti 19+20=39

3) Juha Tarkkanen 7+24=31

4) Miro Mäkinen 13+13=26

5) Joona Harjama 5+21=26

TUTO Hockeyn sisäinen pistepörssi:

1) Niclas Lucenius 13+39=52

2) Kalle Valtola 14+32=46

3) Matias Lehtonen 19+26=45

4) Aki Keinänen 16+21=37

5) Aki Juusela 24+10=34

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

18.10.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–2

18.11.2017 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–5

5.12.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 3–4

12.1.2018 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 4–2

13.1.2018 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–3 JA

14.2.2018 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–2

Tiesitkö?

1) Viime kevään välieräsarjassa Kiekko-Vantaa kaatoi TUTO:n otteluvoitoin 4–2. Toisessa välieräottelussa tehtiin suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun lohipaitojen ikitaistelija Joonas Hyttinen ratkaisi Suomen pisimmän jääkiekko-ottelun viidennessä jatkoerässä ajassa 157.54.

2) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Juuso Perttilä sijoittui runkosarjassa pistepörssissä kahdeksanneksi. "Tohtori" Perttilä takoi seurahistorian toiseksi kovimman pistemäärän yhden kauden aikana Mestiksessä.

3) Tässä ottelusarjassa kohtaavat kaksi ainutta joukkuetta, jotka ovat pelanneet Mestistä yhtäjaksoisesti sen alusta saakka nykyhetkeen.

Seuraa heitä:

#21 Juha Tarkkanen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan ykköspakki runkosarjassa. Rohekasti pelaava kiekollinen puolustaja sijoittui Mestiksen pakkien pistepörssissä toiseksi. Jäi Kiekko-Vantaan seurahistorian pakkien piste-ennätyksestä vain pinnan päähän. Pelaa uransa parasta kautta. Suuri rooli lohipaitojen pakistossa ja ylivoimalla viivassa.

#66 Kalle Valtola, TUTO Hockey

Laittoi Mestiksen pakkien piste-ennätyksen uusiksi. Taitava kiekollinen puolustaja. Tukee hyökkäyksiä aktiivisesti ja pyrkii pelaamaan luotettavasti myös omassa päässä. Avaa peliä mallikkaasti ja loistaa nimenomaan kiekollisessa pelissä. Hyvä ylivoimapelaaja.

Mestis