Kiekko-Vantaa | Mestis

Henri Tamminen Kiekko-Vantaan hyökkäykseen

15.11.2018

Henri Tammisen peliesityksistä saadaan nauttia jatkossa Vantaalla.

Kiekko-Vantaa on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen 25-vuotiaan hyökkääjän Henri Tammisen kanssa.

– Todella hyvillä mielin tulen Vantaalle. Innolla odotan, että pääsen pukemaan pelipaidan päälle. Nälkää pelata on todella paljon. Kiekko-Vantaa tuntui hyvältä paketilta, Henri Tamminen kertoo.

Tamminen pelasi alkukaudella JYPin liigajoukkueessa viisi ottelua ja lainalla puolustavan Mestis-mestarin KeuPa HT:n riveissä kolmessa ottelussa.

– Alkukausi oli itselle todella vaikea. En päässyt JYPin liigajoukkueeseen sillä tavalla sisään, jolla olisin halunnut, Tamminen niputtaa.

Raamikas oikealta laukova laitahyökkääjä on pelannut urallaan 105 liigaottelua HIFK:n ja JYPin riveissä tehoilla 8+3. SM-liigasta saldona oli hopea HIFK:ssa 2016 ja viime keväänä helsinkiläisten miehistössä tullut pronssi.

Mestiksessä Tamminen on tehtaillut 73 ottelussa tehot 15+11=26 KooKoon, LeKin, Kiekko-Vantaan ja KeuPan pelipaidoissa.

Tamminen liittyi joukkueen vahvuuteen torstaina. Ensimmäiset ottelunsa tällä kaudella lohinutussa suoraviivainen laitahyökkääjä pelaa viikonlopun vieraskiertueella, kun Kiekko-Vantaa kohtaa Jokipojat ja IPK:n.

Espoolaisen Jäähongan kasvatti on erinomainen lisä Kiekko-Vantaan hyökkäykseen. Tamminen tunnetaan muun muassa hyvästä luistelustaan, napakasta laukauksestaan ja taklausvoimastaan.

– Olen suoraviivainen ja fyysinen hyökkääjä. Tykkään laukoa paljon, luistella maalille ja taklata. Sellainen viihdepaketti on luvassa, B-nuorten SM-kultaa keväällä 2011 Bluesissa voittanut Tamminen kuvaili.

Tamminen pelaa viikonloppuna pelinumerolla 11, mutta saa myöhemmin käyttöönsä oman pelinumeronsa 46.

Tervetuloa lohipaitaan, Henri Tamminen!

Mestis