Kiekko-Vantaa | Mestis

Hattutempun sarja-avauksessa iskenyt Monto: ”Tästä pelistä ei saa mitään mukaan Lempäälään”

29.09.2018

Kiekko-Vantaan taiturimainen keskushyökkääjä Joona Monto oli tyytyväinen joukkueen esitykseen perjantaisessa sarja-avauksessa. Nyt katseet ovat tiukasti jo lauantain LeKi-mittelössä.

Kiekko-Vantaa kaatoi perjantaina kotiyleisön edessä sarja-avauksessa puolustavan mestarin maalein 5–0. Taikuri Joona Monto iski kypärätempun ensimmäisessä Mestis-ottelussaan lohipaidassa.

– Kiva saada onnistumisia heti kauden alkuun. Usein minulle nämä alkupelit ovat olleet vaikeita. Nyt tuntui, että napsui kohdilleen. Tästä on mukava lähteä rakentamaan, Joona Monto kertoi taiston tauottua.

Upea voitto kauden ensimmäisestä ottelusta antaa lohipaidoille varmasti lisää itseluottamusta.

– Hyvä peli koko joukkueelta. Viime kauden mestari ja 5–0-voitto heistä. Ei olisi voinut kausi paremmin enää alkaa, Monto sanoi.

Juonikas ja taitava pelintekijä muodosti tehokkaan ykkösnyrkin yhdessä Miro-Pekka Saarelaisen (2+2) ja Joel Sundin (0+4) kanssa. Tämä trio jatkaa yhdessä myös LeKiä vastaan lauantaina.

– Tämä viikko on treenattu yhdessä ketjuna. Kiva pelata siinä. Joppe rouhii, Miro tekee maaleja ja itse koitan ruokkia heitä. Nyt oli joku suonenveto päällä, että minä olin se joka teki maaleja, Monto naureskeli.

Nukutun yön jälkeen Kiekko-Vantaan leirissä on suunnattu tiukasti katseet lauantaiseen kauden ensimmäiseen vierasotteluun, jossa vastaan asettuu Lempäälän Kisa.

LeKi kukisti Pirkanmaan hegemoniaottelussa perjantaina sarjanousija Kooveen jatkoajan jälkeen maalein 5–4.

– Otimme Lempäälässä treenipelissä turpaan. Siellä ei ole koskaan helppo pelata, sillä kaukalo on pienempi ja tilanteet tulevat nopeammin. Meidän täytyy pelata simppelimpää kiekkoa. Tästä pelistä ei saa mitään mukaan sinne. Se on taas uusi päivä ja uusi peli, Monto päätti.

Mestis