Kiekko-Vantaa | Mestis

Arto Sirviö täydentää A-nuorten valmennustiimin

04.06.2018

Upean pelaajauran tahkonnut Arto Sirviö toimii tulevalla kaudella Kiekko-Vantaan A-nuorten apuvalmentajana.

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden mittaisen valmentajasopimuksen 56-vuotiaan Arto Sirviön kanssa. Kiekkolegenda toimii Jani Mannisen aisaparina Kiekko-Vantaan A-nuorten valmennustiimissä.

– Mielenkiintoinen projekti, jonka pääkaupunkiseudulle muutto mahdollisti. Jani (Manninen) on minulle entuudestaan tuttu, joten on helppo liittyä mukaan, Arto Sirviö kertoo.

Sirviö pelasi urallaan 413 SM-liigaottelua HIFK:n, Jokerien, KalPan ja Kiekko-Espoon riveissä. Sotkamolaislähtöinen laitahyökkääjä oli voittamassa Suomen mestaruutta Helsingin IFK:lle keväällä 1980. Kokemusta kertyi myös Ruotsin ja Saksan kiekkokaukaloista.

Pelaajauran jälkeen Sirviö on toiminut muun muassa KalPan ja KooKoon toimitusjohtajana. Valmennuskokemusta löytyy niin Ruotsista kuin Vaasan Sportin Mestis-joukkueesta, jossa toimi kausina 2001–03. Viimeisin pesti laajan kokemuksen niin urheilujohtamisesta kuin valmentamisestakin omaavalla Sirviöllä oli JYPin junioriorganisaation toimitusjohtajana.

Sirviö liittyi innolla mukaan päävalmentaja Jani Mannisen ja maalivahtivalmentaja Jani Kauton muodostamaan valmennusryhmään.

– Minulla on kova tahto auttaa poikia eteenpäin. Valmentajan tehtävä on aina auttaa pelaajia. Osaan olla vaativa, mutta tärkeintä on luoda pelaajien sekä valmennuksen välille sellainen kanssakäyminen jolloin he jaksavat tehdä parhaansa joka päivä, Sirviö sanoo.

Tervetuloa lohiperheeseen, Arto Sirviö!

Mestis