Kiekko-Vantaa | Mestis

Halme tekee lohidebyyttinsä, Monto debytoi KHL:ssä

23.11.2018

KUVA: Mikko Taipale / Jokerit

Kiekko-Vantaa matkustaa tänään sarjanousija Kooveen vieraaksi. Kiekko tippuu jäähän Hakametsän kakkoshallissa klo 18.30.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Lohipaidat ovat parantaneet peliään maajoukkuetauon jälkeen.

Sarjanousija Koovee on sarjassa kymmenentenä. Tamperelaiset lähtevät otteluun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanossa tapahtuu muutamia viilauksia. Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa kauden kolmannen ottelunsa pelaava maalivahtilupaus Eetu Mäkiniemi.

Mestiksen pistepörssin kakkonen ja upeaa kautta pelaava keskushyökkääjä Joona Monto tekee tänään KHL-debyyttinsä Jokereissa, kun yhteistyöseuramme kohtaa kotikaukalossa Barys Astanan. Taikuri Monton paikan ykkösketjun keskellä ottaa Erik Embrich.

Keskiviikkona sivussa ollut Mestiksen pistepörssin vitonen Joel Sund palaa kokoonpanoon ja ottaa oman paikkansa ykkösketjun laidalla.

Kakkosketjuun Joona Harjaman ja Henri Tammisen vierellä viilettää ensimmäisen ottelunsa lohipaidassa pelaava liukasliikkeinen laitahyökkääjä Aleksi Halme. Viime kaudella TUTO:ssa 21 Mestis-ottelua pelannut Halme on pelannut alkukauden Jokerien A-nuorissa, jossa on nakuttanut 24 ottelussa tehot 6+7=13.

Ykkösketjussa keskiviikkona pelannut Joona Puhakka palaa Alex Leväsen ja Jesse Niemen rinnalle. Pakkiparit ovat ennallaan.

Huilivuorossa ovat maalivahti Juho Ratilainen, puolustaja Eemeli Heikkinen ja hyökkääjä Antton Mönkäre. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Emil Leppänen sekä Joel Pyykkönen ja hyökkääjä Riku Tiainen.

Koovee–Kiekko-Vantaa tänään klo 18.30 Hakametsän kakkoshallissa. Ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin kautta.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro-Pekka Saarelainen–13 Erik Embrich–67 Joel Sund

91 Aleksi Halme–29 Joona Harjama–46 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–86 Roope Niskanen

26 Jesse Niemi–27 Alex Levänen–47 Joona Puhakka

 

28 Ilari Metsola–53 Nico Nurmikanta

72 Jere Kiviniemi–52 Eetu Torpström

22 Tyko Karjalainen–63 Roope Reini

40 Mikko Kumin

 

30 Eetu Mäkiniemi (1 Waltteri Ignatjew)

Mestis