Kiekko-Vantaa | Mestis

Aleksi Halme: ”Paras yhtälö nuorelle pelaajalle”

27.05.2018

Hyökkääjälupaus Aleksi Halme on valmis ottamaan seuraavan stepin pelaajana eteenpäin.

Peliväline tottelee täydessä vauhdissa taiturimaisen hyökkääjän hanskojen komennossa. Luistelu muistuttaa lähes balettia ja kikkapankista löytyy yllätyksellisiä ratkaisuja hyökkäyspäähän.

Jokerien kahden suunnan sopimuspelaaja Aleksi Halme haluaa ottaa ison roolin lohipaitojen ensi kauden Mestis-miehistöstä.

– Toivottavasti pääsen pelaamaan koko kauden Vantaalla ja sitä kautta pääsen sarjaan paremmin sisälle, Aleksi Halme kertoo.

Vasta 18-vuotias laitahyökkääjä on sopeutunut pääkaupunkiseudun kirkkaisiin valoihin hyvin.

– Hyvin minut on otettu täällä vastaan. Tunsin muutaman pelaajan jo entuudestaan ja kaikki uudet kasvot ovat ottaneet hyvin vastaan, Halme sanoo.

Tamperelaislähtöinen Halme pelasi viime kauden hopeajoukkue TUTO:n riveissä, jossa tilille kertyi 21 Mestis-ottelua ja niissä lupaava hyökkääjä nakutti tehot 3+4. Nuorten SM-liigassa Halme tehtaili 37 ottelussa tehot 15+14=29. Hänet nähtiin keväällä myös Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana Tshekin neljän maan turnauksessa.

Halme on alunperin Tampereen Ilveksen kasvatti. Junioreissa taitava hyökkääjä on edustanut Suomessa myös Oulun Kärppiä ja Porin Ässiä. Toissa kaudella mailataituri viiletti USHL-sarjassa, jossa pelejä kertyi kolmessa eri joukkueessa.

Nuorukainen kirjoitti keväällä kahden suunnan sopimuksen Jokereiden kanssa. Nuori hyökkääjä voi pelata ensi kaudella kolmessa eri sarjassa: KHL:ssä, Mestiksessä ja nuorten SM-liigassa.

– Tämä on paras mahdollinen yhtälö nuorelle pelaajalle mielestäni, Halme tuumii.

Hyökkääjä treenaa kesällä äärimmäisen kovaa saavuttaakseen tavoitteensa ja unelmansa jääkiekon parissa. Liukasliikkeinen Halme on treenannut aamuisin Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen mukana ja viilettänyt illemmalla vielä Jokerien A-nuorten harjoitusvahvuudessa.

– Kyllä nuori jaksaa. Intoa on paljon ja tykkään treenaamisesta, Halme tuumii.

Millaisen pelaajan Kiekko-Vantaa oikein sitten saikaan?

– Tykkään pelata kovaa, mutta myös tehdä tehoja. Niiden (pisteiden) kautta itseluottamus nousee ja uskaltaa rohkeammin pelata kiekon kanssa, Halme luonnehtii.

Laittakaa nimi mieleen.

Mestis