Kiekko-Vantaa | Mestis

A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen innolla uuteen kauteen

05.06.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret lähtevät Jani Mannisen komennossa uuteen kauteen.

Hymy on herkässä Kiekko-Vantaan A-nuorten uusitussa pukuhuoneessa. Kohta mennään jäällä taas lujaa ja jokaisella pelaajalla tuntuu olevan kiimaa päästä kaukaloon. Vaatimustaso on päivittäisessä tekemisessä korkealla, mutta ilmapiiri on mitä parhain – läppä lentää ja kaikilla on hauskaa.

Kiekko-Vantaan A-nuorten uusi päävalmentaja Jani Manninen on heittänyt oman lusikkansa soppaan mukaan.

– Meillä on innokas ja motivoitunut ryhmä kasassa. Joukkueessa on paljon uusia pelaajia minulle ja minä olen uusi valmentaja heille. Se tilanne on näkynyt positiivisesti, Jani Manninen kertoo.

Muikut treenaavat juhannukseen saakka äärimmäisen monipuolisesti. Harjoitusohjelmaan kuuluu jäätreenien lisäksi muun muassa painonnostotekniikoiden hiomista, voimaa ja nopeutta edistäviä harjoitteita ja porrasjuoksua. Kuten sanonta kuuluu – jääkiekkoilija tehdään kesällä.

– Perinteisellä jääkiekkojoukkueen metodeilla tässä mennään. Jäällä käydään laji- ja pelitaitoasioita läpi. Voimaa, nopeutta ja aerobista peruskestävyyttä treenataan myös. CrossFit Tuusulassa ollaan treenattu painnostotekniikoita ja käyty juoksemassa portaita ja välillä otettu kevyemmin esimerkiksi frisbeegolfaamalla, Manninen valottaa.

Kiekko-Vantaan A-nuoret lähtevät tulevaan kauteen hallitsevana Nuorten Mestiksen mestarina. Joukkueen runko on säilynyt hyvin, mutta myös mielenkiintoisia uusia kasvoja on liittynyt ryhmään mukaan.

– Olen iloinen siitä, että viime kauden ydinryhmä jatkaa. Se helpottaa omaa tehtävääni, sillä he tietävät talon tavat ja uusienkin on helpompi tulla mukaan. Mukaan on liittynyt B-junioreista yli kasvaneita omista junioreista ja muutamia pelaajia tullut mukaan muualta, jotka ovat jo pelanneet tätä sarjaa. Meillä on hyvä miksaus joukkueessa, Manninen sanoo.

Tuusulalainen Manninen on kiistatta mielenkiintoinen tulevaisuuden valmentajanimi, josta tullaan vielä kuulemaan paljon lisää. 36-vuotias valmentaja on luotsannut muun muassa KalPan ja Bluesin junioreita. Kolmella edellisellä kaudella Manninen luotsasi Nuorten Mestiksessä KJT Haukkoja. Pelaajaläheisenä valmentajana tunnettu Manninen pitää Kiekko-Vantaata hyvänä steppinä valmentajaurallaan.

– Kiekko-Vantaa on tunnettu organisaatio ja iso Mestis-tason seura. Näen, että tämä on seuraava askel itselleni eteenpäin. Täällä pääsee myös tekemään yhteistyötä Simo Mälkiän johtaman Mestis-joukkueen valmennustiimin kanssa, josta on hyvä ammentaa oppia, Manninen tuumii.

Muikut tulee valmentajavelho Mannisen mukaan pelaamaan ensi kaudella vauhdikasta jääkiekkoa.

– Vaikka se onkin klisee, niin pyrimme pelaamaan nopeaa kiekonhallintalätkää. Haluamme olla nopeita ja työteliäitä jäällä. Jokaisella kiekon siirrolla pitää olla tarkoitus, Manninen päättää.

Tsekkaa Kiekko-Vantaan kesäharjoitusryhmä kaudella 2018–19 alta. 

MAALIVAHDIT

Halla-Aho Niku
Holopainen Mikko

PUOLUSTAJAT

Lehtonen Mikael
Rahkonen Henri
Turunen Tomi
Österman Ville
Alanko Taavi
Hänninen Jere
Kallio Eetu
Peltola Eetu
Hakonen Weeti
Kauppi Kasperi
Laine Eemeli
Virtanen Waltteri

HYÖKKÄÄJÄT

Lakaniemi Roope
Lottanen Niko
Ahde Joel
Kaartinen Joonas
Kauppinen Atte
Kiljunen Oliver
Konttinen Kalle
Pulli Oskari
Savela Lauri
Siikala Jimi
Aunttila Jere
Juutilainen Jare
Kitunen Markku
Lagerbohm Patrik
Orjo Robert
Penttinen Hannu
Ekholm Pyry
Pietikäinen Jesse
Tiihonen Juuso

Mestis