Kiekko-Vantaa | Mestis

Wacklin: "Vantaalla pelaaminen kolkutellut mielessä"

17.06.2017

Keskushyökkääjä Viljami Wacklin solmi Kiekko-Vantaan kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen. 

– Hyvät fiilikset. Mukava päästä takaisin pääkaupunkiseudulle pelaamaan ja asumaan. Se on kolkutellut mielessä, että Vantaalla olisi kiva jossain vaiheessa pelata Mestistä, Viljami Wacklin kertoo.

Taitava kahden suunnan sentteri odottaa innolla alkavaa kautta.

– En mitään pistetavoitteita aseta, mutta kyllä niitä pitää pystyä tekemään. En kuitenkaan ota siitä paineita, silloin niitä myös tulee. Joukkueena tavoite on tottakai olla kärjessä, Wacklin sanoo.

Wacklin on operoinut kaksi edellistä kautta Mestis-kiekkoa SaPKon ja Hermeksen joukkueissa.

HIFK-kasvatti iski toissa kaudella SaPKossa 24 tehopistettä ja oli sarjan tulokkaiden pistepörssin nelonen. Viime kauden Wacklin aloitti Savonlinnassa, mutta siirtyi joulukuussa Hermekseen.

– Ensimmäisellä Mestis-kaudella alku meni vähän totutellessa. Sain pelata hyvien äijien kanssa ja siitä se sitten lähti kulkemaan, Wacklin muistelee.

– Viime kausi oli vaikea. Odotin itseltä aika paljon Savonlinnassa ja joukkuekin tietysti odotti. Ei oikein sitten lähtenyt peli rullaamaan ja päätin sitten vaihtaa maisemaa. Loppukaudesta Hermeksessä pääsin ihan hyvään vireeseen, yhteensä 18 pinnaa viime kaudella saalistanut Wacklin jatkaa.

Hyviä pistemääriä junioreissa tehtaillut 22-vuotias Wacklin liittyi Kiekko-Vantaan miehistöön aiemmin tällä viikolla.

– Hyvä porukka kasassa. Kovaa treenattiin ja vaatimustaso on kova, mistä myös tykkään, Wacklin totesi.

Lohipaidat suuntasivat perjantaina omatoimiselle harjoittelujaksolle. Mutta mitä muuta keskushyökkääjän kesään sitten oikein kuuluu kuin vain treeniä?

– Lepoa, rentoutumista ja pallopelejä. Treenataan myös kovaa eli ihan peruskesä, Wacklin toteaa.

Mestis