Kiekko-Vantaa | Mestis

Vuosi pakettiin hegemoniaottelulla

29.12.2017

Kiekko-Vantaa pelaa vuoden viimeisen ottelunsa lauantaina, kun se matkustaa kauden neljänteen pääkaupunkiseudun paikalliskamppailuun Espoo Unitedin vieraaksi.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena ja matkaa kärkipaikkaan on nyt viisi pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa kaatoi perjantaina kärkikamppailussa KeuPa HT:n kotikaukalossa vakuuttavan peliesityksen jälkeen maalein 4–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Erik Embrich, Sakari Turtiainen, Julius Rantaeskola ja Jussi Pelto-Arvo. Taikuri Janne Kivilahti keräsi puolestaan kolme syöttöpistettä.

Lohipaidat ovat puolustaneet läpi kauden erinomaisesti, pelannut iloista hyökkäyspeliä ja erikoistilannepelikin on parantunut koko ajan.

Espoo United on sarjassa kahdeksantena. Tuloksellisesti tahmean alkukauden jälkeen viime kevään pronssijoukkue on parantanut peliään huomattavasti. 

Nimivahva Espoo United on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Perjantaina se kaatoi ykköstähtensä Kim Hirschovitsin johdolla TUTO Hockeyn vieraskaukalossa maalein 3–2. 

Kiekko-Vantaa ja Espoo United ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa runkosarjassa. Lohipaidat ottivat revanssiviikonloppuna täydet kuusi pistettä, mutta edellisen väännön espoolaiset voittivat Trio Areenalla lukemin 1–5.

– Omaa kiekollista peliä lähdetään jauhamaan ja pyritään puolustamaan tiiviisti. Erikoistilanteissa täytyy olla vahva. Laadukas ja hyvin liikkuva joukkue on vastassa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu Espoo United–Kiekko-Vantaa Tapiolan urheilupuistossa Metro Areenalla lauantaina klo 17.

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+19=30

2) Janne Kivilahti 13+15=28

3) Juha Tarkkanen 7+11=18

Espoo Unitedin sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Forsström 4+19=23

2) Aleksi Järvinen 8+11=19

3) Jesse Ylönen 9+7=16

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan puolustaja Sakari Turtiainen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Kiekko-Vantaa ja Espoo United ovat kohdanneet Mestiksessä kahdeksan kertaa. Lohipaidat ovat juhlineet voittoa viisi kertaa ja Espoo United kolmesti. 

3) Kiekko-Vantaan Janne Kivilahti on Mestiksen pistepörssissä kahdeksantena ja kultakypärä Juuso Perttilä löytyy samasta tilastosta neljänneltä sijalta. 

Seuraa heitä:

#45 Erik Embrich, Kiekko-Vantaa

Taitava sentteri on päässyt hyvään vireeseen. Tekee oikeita ratkaisuja kentällä ja rytmittää ketjunsa peliä tyylikkäästi. Rakentaa maalipaikkoja ja viimeistelee tehokkaasti myös itse.

#72 Jesse Ylönen, Espoo United

Nuori laituri ratkaisi perjantaina TUTO-kamppailun. Taitava ja liukasliikkeinen oikealta laukova laituri. Toisen polven kiekkoilija on tulevaisuuden nimiä. Vaarallinen hyökkäysalueella.

Mestis