Vuosi käyntiin tappiolla sarjakärjen vieraana

07.01.2017

Kiekko-Vantaa koki vuoden ensimmäisessä ottelussa tylyn 7–2-tappion Savonlinnan Pallokerhon vieraana. Ottelun ratkaisuksi nousi erikoistilannepelaaminen, sillä tulikuuma sarjakärki iski peräti neljä ylivoimaosumaa ja rokotti paikoista tehokkaasti.

Mestiksen paras ylivoimajoukkue SaPKo jauhoi neljä ylivoimamaalia ja kaksi osumaa se teki siirrettyjen rangaistusten aikana. Viidennen peräkkäisen vierastappion kokenut Kiekko-Vantaa oli läpi illan potkun perässä.

– Hyvä kotijoukkue, huono vierasjoukkue, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä paketoi ottelun ytimekkäästi.

Kotikaukalossa loistavasti pelanneet lohipaidat tulivat otteluun väkevästi ja määräsi alussa tahdin. Se puolusti tiiviisti ja loi maalipaikkoja hyvän riistopelin kautta. Hyville paikoille pääsivät muun muassa Miro Mäkinen, Teemu Mielonen ja Joona Harjama.

Pässipaidat lisäsivät avauserän lopussa koneeseen vaihteen lisää ja vantaalaisvieraat joutuivat kuluttamaan tämän jälkeen jäähypenkkiä turhan paljon.

SaPKon 1–0-johtomaalista vastasi Mestiksen pistepörssiä johtava Jonatan Tanus, joka iski siirretyn rangaistuksen aikana b-pisteen kaarelta tarkalla rannekudilla kiekon etukulmasta sisään.

Toinen erä oli vantaalaisille äärimmäisen vaikea. Toisen kaksikymppisen alku oli vieraille murheellinen, kun SaPKo-laituri Toni Henttonen ujutti kiekon vaarattoman näköisestä tilanteesta etukulmasta sisään.

Kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa napannut SaPKo onnistui jokaisella ylivoimallaan maalinteossa. Lainapuolustaja Arttu Pelli pamautti suoraan Janne Kettusen syötöstä tilanteeksi 3–0.

Pässipaitojen aktiivinen paine teki lohipaitojen hyökkäyspelaamisesta toisessa erässä vaikeaa. Kiekko-Vantaa sai kuitenkin helpottavan maalin toisessa erässä, kun pirteästi esiintynyt Antti Kauppinen laukoi pienestä kulmasta limpun etunurkasta sisään. Syöttöpisteen osumaan sai Teemu Mielonen.

Lohinuttujen kiriä ei helpottanut yhtään kotijoukkueen pukukoppimaali aivan toisen erän loppuun. Huippukautta pelaava taitava laitahyökkääjä Teemu Lepaus napautti kultakypärä Jonatan Tanuksen esityöstä 2vs1-hyökkäyksen päätteeksi tilanteeksi 4–1.

Seuraavat kolme osumaa SaPKo tyylitteli ylivoimalla lähes samanlaisella kaavalla: ensin Janne Kettunen pamautti kiekon länurkkaan pointilta, sitten kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Teemu Lepaus latasi lämärillä limpun samasta paikasta etuylänurkkaan ja lopuksi Mestiksen paras maalintekijä Jonatan Tanus nakutti laatan etuyläkulmaan.

Edellisen kerran syksyllä 2011 Savonlinnasta täyden pistepotin hakenut Kiekko-Vantaa iski vielä laihaa lohtua tuoneen kavennusosuman ottelun lopussa ylivoimalla. Joona Harjama tarjoili kiekon viivaan, josta taitava viivapuolustaja Lassi Raitanen täräytti loppulukemiksi 7–2.

Tasaisessa Mestiksessä kaksi pykälää alemmaksi pudonnut sarjakutonen Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan ensi viikon perjantaina kotiottelulla Kajaanin Hokkia vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen

SaPKo–Kiekko-Vantaa 7–2 (1–0, 3–1, 3–1)

14:51 1–0 Jonatan Tanus (Niklas Salo, Toni Henttonen) SR

20:26 2–0 Toni Henttonen (Niklas Salo, Kasper Elo) SR

32:50 3–0 Arttu Pelli (Teemu Lämsä, Janne Kettunen) YV

36.13 3–1 Antti Kauppinen (Teemu Mielonen)

39.19 4–1 Teemu Lepaus (Jonatan Tanus, Elmeri Laamanen)

42.20 5–1 Janne Kettunen (Juuso Forsström, Arttu Pelli) YV