Kiekko-Vantaa | Mestis

Voittoputkessa Pohjois-Suomen kiertueelle

02.02.2017

Teemu Väisänen haastattelussa:

Neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi Pohjois-Suomen kiertueelle, jossa vastaan asettuvat RoKi ja Hokki.

Perjantai-ilta, Lappi Areena ja vastassa Rovaniemen Kiekko. Odotettavissa on kiihkeä, kuuma ja vauhdikas kiekkopeli, josta ei sähköä tule puuttumaan. Jokainen joukkue tasaisessa Mestiksessä pelaa tällä hetkellä tärkeistä pisteistä.

– Meidän täytyy liikkua hyvin ja pysyä kiekolla rohkeasti. Pelkällä puolustamisella ei pärjää, eikä tässa sarjassa saa koskaan mitään ilmaiseksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidat kaatoi keskiviikkona kotikaukalossa Peliitat maalein 8–5 ja otti neljännen perättäisen voittonsa. Vantaalaisten maaleista vastasivat: Pekka Niemimaa, Emil Leppänen, Niklas Andersson, Teemu Väisänen ja kaksi maalia mieheen iskeneet Ville Heikkinen ja Julius Rantaeskola.

Kotiedusta pudostuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä. Vantaalaiset ovat pelanneet läpi kauden aktiivesti, tehokkaasti ja vahvasti kotipubissa, mutta vieraskaukalossa on ollut sitten vaikeampaa. Nyt lohipaidat ovat kuitenkin parantaneet vieraspelaamistaan, sillä taitava ja luisteluvoimainen ryhmä on voittanut neljästä edellisestä vierasottelustaan kolme.

Kiekko-Vantaan tehotriona on häärännyt läpi kauden, kultakypärä Toni Leinosen (10+23), luottosentteriPekka Niemimaa (12+17) ja maalipyssy Julius Rantaeskola (19+12).  

Lohipaidoilla tulivoimaa löytyy kuitenkin laajalta rintamalta, sillä taustalla operoi Joona Harjaman, Teemu Mielosen, Atte Mäkisen, Joonas Hyttisen ja Nico Nurmikannan kaltaisia tekijöitä.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Lohipaitojen vahvuudessa Pohjois-Suomen kiertueella on kaksi maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja 14 hyökkääjää. Uutena kasvona vantaalaisten miehistössä nähdään alkukauden Hermeksessä pelannut puolustaja Joel Ojala, joka on viime aikoina pelannut vantaalaisten nuorten SM-liigajoukkueessa. Voimalaituri Patrik Moisio palaa joukkueen vahvuuteen lusittuaan kahden ottelun pelikieltonsa.

Maalivahti Jani Kautto, puolustaja Juho Rautanen ja hyökkääjä Frank Gymer ovat yhteistyöseura Jokereiden matkassa vieraskiertueella.

Karsintapeikkoa vastaan taisteleva RoKi on sarjassa toiseksi viimeisenä. Sarjapaikan suoraan säilyttämiseen oikeuttavaan kymmenenteen sijaan Petteri Hirvosen luotsaamalla ryhmällä on matkaa viisi pistettä. 

RoKi on sarjan kuudenneksi paras kotijoukkue. Rovaniemen kiekkoylpeys on pelannut viime aikoina varsin hyvin ja se lähteekin perjantain koitokseen neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Viidestä edellisestä ottelusta RoKi on juhlinut voittoa kolmesti. Keskiviikona se kukisti kotikaukalossaan Jokipojat jatkoajan jälkeen lukemin 6–5.

RoKi ei ole materiaaliltaan sarjan kärkipäätä, mutta se on osoittanut pystyvänsä kaatamaan minkä joukkueen tahansa. Sen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: ykkösvahti Paavo Hölsä, kapteeni Henri Joki-Erkkilä, tehopuolustaja Tuomas Salmela, uransa parasta kautta pelaava Tuomas Komulainen, 17 osumaa paukuttanut Olli-Matti Järvelä ja Mestiksen pistepörssin vitonen Juhani Tamminen. Viime aikoina joukkueen miehistössä on nähty myös HIFK:n laina-avut Eemeli Heikkinen ja Kiekko-Vantaan kasvatti Miro-Pekka Saarelainen.

– RoKi on pelannut viime aikoina hyvin ja he ovat saaneet vahvistuksia. He pelaavat liikkuvaa ja aktiivista kiekkoa. Se on meille kova haaste, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa ja kummallakaan kertaa paremmuutta ei olla saatu selville varsinaisen peliajan puitteissa. Syyskuussa Trio Areenalla lohipaidat taipuivat jatkoajan jälkeen lukemin 1–2. Marraskuussa RoKi vei voiton kotiluolassaan voittomaalilaukauskilpailun jälkeen loppulukemin 5–4. 

Kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen starttaa Rovaniemellä Lappi Areenalla perjantaina klo 18.30.

Kiekko-Vantaan miehistö Pohjois-Suomen vieraskiertueella:

Maalivahdit: Aaro Peltonen ja Markus Leinonen.

Puolustajat: Paavo Ylipaino, Lasse Uusivirta, Lassi Raitanen, Nico Nurmikanta, Emil Leppänen, Iiro Sulin ja Joel Ojala.

Hyökkääjät: Niklas Andersson, Teemu Mielonen, Pekka Niemimaa, Joonas Hyttinen, Joel Lehtinen, Miro Mäkinen, Antti Kauppinen, Teemu Väisänen, Joona Harjama, Patrik Moisio, Atte Mäkinen, Ville Heikkinen, Toni Leinonen ja Julius Rantaeskola.

Loukkaantuneet: 

Valtteri Lemmetty, ylävartalovamma (Sivussa toistaiseksi. Tilannetta seurataan päivittäin)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 10 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 6–4.

2) Kiekko-Vantaa ei ole jäänyt koskaan Rovaniemellä ilman sarjapisteitä.

3) Viime kaudella joukkueet kohtasivat Mestiksessä neljä kertaa. Kiekko-Vantaa voitti niistä kolme. Keskinäisten otteluiden paras maalintekijä oli Julius Rantaeskola, joka paukutti peräti neljä osumaa RoKin verkkoon.

4) Kiekko-Vantaan puolustaja Lassi Raitanen ja keskushyökkääjä Pekka Niemimaa ovat kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa. Raitanen on kerännyt kolmessa edellisessä ottelussa tehot 1+4 ja teräsmies Niemimaa on nakuttanut kolmessa edellisessä ottelussa tehot 1+2. Plusmiinustilaston kärkipäästä (+20) löytyvä Niemimaa katkaisi keskiviikkona 12 ottelun maalittoman jaksonsa.

5) Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola on Mestiksen maalipörssissä neljäntenä. Huikean rannelaukauksen omaava maalipyssy on nakuttanut peräti 19 osumaa. Niistä kahdeksan on syntynyt ylivoimalla. 

Seuraa heitä:

#28 Teemu Väisänen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan oma kasvatti iski keskiviikkona kauden ensimmäisen maalinsa komealla ohjauksella. B-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2012 Jokereissa voittanut Väisänen tekee illasta toiseen kovasti töitä ja paljon oikeita ratkaisuja. Oikealta laukova Väisänen on älykäs pelaaja. Hän on iskenyt 26 ottelussa tehot 1+3.

#44 Tuomas Komulainen, RoKi

Sportissa pelaavan Joonas Komulaisen pikkuveli pelaa mahtavaa kautta. Taitava hyökkääjä on iskenyt 34 ottelussa tehot 16+8=24. Iski RoKille keskiviikkona tärkeän 5–5-tasoituksen ja voitto-osuman jatkoajalla. Kuhmon oma poika vietti Jokipoikien kustannuksella neljän tehopisteen iltaa. Juonikas pelaaja varustettuna hyvillä hyökkäyspään taidoilla. 

Mestis