Kiekko-Vantaa | Mestis

Viime viikon onnistujat iskevät yhteen

31.01.2017

Puolustaja Lasse Uusivirta ennakkohaastattelussa:

Kolmen ottelun voittoputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona Trio Areenalla vieraakseen Heinolan Peliitat. Erinomaisesti viime viikolla pelanneet joukkueet iskevät yhteen niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa.

Kiekko-Vantaa nappasi viime viikon kolmesta ottelustaan täydet yhdeksän pistettä, kun se kaatoi kotonaan KeuPa HT:n ja viikonlopun vieraskiertueella lohipaidat kukistivat sekä sarjajumbo IPK:n että Jokipojat. 

– Tulos oli hyvä, mutta sen taakse täytyy osata katsoa. Puolustuspeli ja kamppailupelaaminen menivät eteenpäin. Jaksettiin myös tehdä kolmessa pelissä aika hyvin töitä. Vielä riittää kuitenkin parannettavaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kotiedusta kevään pudotuspeleihin taisteleva vantaalaisorkesteri on sarjassa viidentenä. Taitavat ja luisteluvoimaiset lohipaidat ovat esiintyneet läpi kauden vahvasti kotikaukalossa. Kiekko-Vantaa onkin sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue ja se on voittanut kymmenestä edellisestä kotipelistään kahdeksan. 

Vantaalaisilta löytyy tulivoimaa laajalla rintamalla. Parasta jälkeä on takonut, kultakypärä Toni Leinosen (10+21), Pekka Niemimaan (11+17) ja  Julius Rantaeskolan (17+12) muodostama LNR-ketju. Yli 20 tehopistettä ovat nakuttaneet myös, uransa parasta kautta pelaava Teemu Mielonen, Joona Harjama ja energinen laituri Atte Mäkinen.

Kiekko-Vantaalla on jälleen edessä kova kolmen pelin viikko. Keskiviikon kotiottelun jälkeen lohipaitoja odottaa viikonloppuna Pohjois-Suomen vieraskiertue. 

– Vaatiihan se pelaajilta paljon, että pelataan kolme ottelua neljään päivään. Valmennuksen tehtävä on pitää muu tekeminen simppelinä ja saada pelaajista paras irti, kun kiekko tippuu jäähän. Valmistutuminen lähtee jokaisesta yksilöstä, ei tässä mitään taikatemppuja tarvitse tehdä. Pelaajat pitävät näistä kolmen ottelun viikoista, koska kyllähän jokainen pelaa mielummin kuin harjoittelee ja meillähän oli tuossa niitäkin viikkoja, kun pelattiin vain yksi peli viikossa ja sekin loppuviikosta, Mälkiä valottaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon on luvassa pieniä viilauksia, sillä maalivahti Jani Kautto, puolustaja Juho Rautanen ja viidessä edellisessä Mestis-ottelussa tehopisteille päässyt Frank Gymer ovat yhteistyöseura Jokereiden mukana vieraskiertueella. 

Peliitat on sarjassa kuudentena ja eroa vantaalaisisäntiin on neljä pistettä. Hyökkäysvoimainen ja fyysinen Peliitat on tehnyt sarjassa neljänneksi eniten maaleja, mutta päästänyt myös neljänneksi eniten osumia.

Vantaallakin vaikuttaneen, entisen NHL-hyökkääjän Marko Tuomaisen luotsaama ryhmä saapuu Trio Areenalle kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Peliitat keräsi viime viikolla yhdeksästä mahdollisesta pisteestä seitsemän, ja se kaatoi sarjan kaksi parasta joukkuetta SaPKon sekä TUTO Hockeyn.

Heinolalaisten tukena ja turvana viime viikolla häikäisi maalivahtitulokas Sami Suni, joka joutui melkoiseen kiekkosateeseen. Sarjan seitsemänneksi kovimman vierasjoukkueen avainpelaajiin lukeutuvat: tehopuolustajat Christian Silfver sekä viime kaudella lohinutussa esiintynyt Valtteri Parikka, toisen polven kiekkoilija Eetu-Ville Arkiomaa, tulokkaiden maalipörssiä johtava Eetu Elo sekä Tuukka Rajamäki, Henri Fomin ja Juuso Perttilä.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Kotijoukkue on ollut aina valttia: heinolalaisilta löytyy siis kaksi voittoa, mutta vantaalaiset repivät edellisestä kohtaamisesta joulukuun alussa maukkaan kotivoiton lukemin 5–3.

– Kova peli on tulossa. Vastassa on fyysinen ja kamppailuvalmis joukkue. Siihen kamppailupelaamiseen ja kovuuteen meidän täytyy pystyä vastaamaan. Haluamme olla kotona jälleen aktiivisia ja pysyä kiekossa, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen viimeinen kohtaaminen tämän kauden runkosarjassa käynnistyy Trio Areenalla keskiviikkona klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon! Veikkauksen kanta-asiakkaille otteluun kaksi lippua yhden hinnalla. Lisätietoa alennuslipuista löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

Loukkaantuneet:

Valtteri Lemmetty (Sivussa toistaiseksi. Tilannetta seurataan päivittäin)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 32 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 19–13.

2) Kiekko-Vantaa on tehnyt viidenneksi eniten ylivoimamaaleja sarjassa (31). Kotona vantaalaisten ylivoima on ollut koko sarjan toiseksi tehokkainta. 

Peliitat on tehnyt kuudenneksi eniten ylivoimaosumia Mestiksessä (30). Niistä puolet on syntynyt vieraskaukalossa ja joukkue on pelannut neljänneksi tehokkainta ylivoimaa vieraskaukalossa. Peliitat on myös yksi sarjan parhaista alivoimajoukkueista (23 päästettyä osumaa pelatessaan alivoimalla).

3) Jokereiden mukana oleva taikuri Frank Gymer on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa (5+2). Kahdessa edellisessä pelaamassaan ottelussa tehopisteille ovat päässeet: Joona Harjama, Pekka Niemimaa ja Lassi Raitanen. 

4) Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa. Kiekko-Vantaa voitti niistä neljä. Peliitat vei tuolloinkin kaksi ensimmäistä keskinäistä kamppailua. 

5) Tällä kaudella ottelun avausmaalin tehnyt joukkue on myös voittanut pelin Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kohdatessa. 

Seuraa heitä:

#11 Teemu Mielonen, K-Vantaa 

Taitava hyökkääjä pelaa upeaa kautta. Pystyy yllätyksellisiin ratkaisuihin kiekon kanssa. Itseluottamus korkealla. Väkkärämäinen luistelija luo maalipaikkoja ketjukavereilleen juonikkailla ratkaisuillaan. Iskenyt tällä kaudella 37 ottelussa tehot 5+16=21.

#23 Eetu Elo, Peliitat

Tulokkaiden maalipörssiä johtava laitahyökkääjä on iskenyt tällä kaudella jo 14 osumaa ja 28 tehopistettä. KooKoon kasvatti on synnynäinen maalintekijä. Omaa hyvän laukauksen ja maalintekijän vaistot. Lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

Mestis