Kiekko-Vantaa | Mestis

Viime kevään finalistit kohtaavat

03.11.2017

Sarjakärki Kiekko-Vantaa jatkaa viikonlopun vieraskiertuettaan lauantaina hallitsevan mestarin Savonlinnan Pallokerhon vieraana.

Kaikki kauden seitsemän vierasottelua ennätysmäisesti voittanut Kiekko-Vantaa haki täyden pistepotin perjantaina, kun se kaatoi hurjan taistelun jälkeen Jokipojat loppulukemin 1–2. Lohipaitojen maaleista vastasivat Alex Levänen ja voitto-osuman upean kuvion päätteeksi viimeistellyt Janne Kivilahti

Viikon kahdesta ottelustaan täydet kuusi pistettä rohmunnut Kiekko-Vantaa lähtee lauantai-illan huumaan neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa. Lohipaitojen hyökkäyspeli on ollut läpi kauden iloista ja puolustuspeli äärimmäisen tiivistä. Vantaalaiset ovatkin päästäneet vähiten maaleja koko sarjassa.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue. Luisteluvoimainen, yritteliäs, periksiantamaton ja taitava lohiparvi on voittanut kauden kaikki seitsemän vierasotteluaan menettämättä pistettäkään.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssissä toisena oleva Juuso Perttilä, joka on nakuttanut 14 ottelussa tehot 9+10.

Puolustava mestari SaPKo on sarjassa tahmean alkukauden jälkeen noussut sarjassa neljänneksi. Pässipaidat ovat keränneet 14 ottelusta yhteensä 22 pistettä. Pasi Räsäsen luotsaaman joukkueen peliesitykset ovat kuitenkin edelleen ailahdelleet. Viidestä edellisestä ottelusta SaPKo on voittanut kolme.

Keskiviikkona pässipaidat palasivat voittokantaan kahden tappiollisen revanssiviikonlopun ottelun jälkeen, kun se kukisti vieraskaukalossa Iisalmen Peli-Karhut rankkarien jälkeen 4–3-lukemin. 

SaPKo on sarjan seitsemänneksi kovin kotijoukkue, sillä seitsemästä kotipelistään se on voittanut neljä. Savonlinnalaiset ovat erikoistuneet tällä kaudella tiukkoihin maalin peleihin, sillä peräti yhdeksän ottelua on päättynyt suuntaan tai toiseen yhden maalin erolla.

SaPKon kultakypärää kantaa maalinälkäinen laituri Rasmus Hämäläinen, joka on tehtaillut 12 ottelussa tehot 4+10. 

Viime kevään finalistit ovat tällä kaudella kohdanneet jo kertaalleen, kun lokakuun alussa lohipaidat hakivat Talvisalon jäähallista täyden pistepotin kypsän vieraspelin jälkeen 3–1-lukemin kasvattajaseuraansa rokottaneen Joonas Hyttisen ja kahdesti onnistuneen Juuso "Tohtori" Perttilän osumilla. 

Mestiksen huippukamppailu SaPKo–Kiekko-Vantaa lauantaina Talvisalon jäähallissa klo 17. 

Kiekko-Vantaan miehistö vieraskiertueelle:

Maalivahdit: Markus Leinonen, Jani Kautto.

Puolustajat: Sakari Turtiainen, Joonas Valkonen, Emil Leppänen, Juha Tarkkanen, Kimi Leppävuori, Otto-Eemeli Linke, Joona Tolvanen.

Hyökkääjät: Joonas Hyttinen, Joakim Kukkonen, Alex Levänen, Juuso Perttilä, Janne Kivilahti, Toni Leinonen, Tuomas Huhtanen, Joona Harjama, Jussi Pelto-Arvo, Miro Mäkinen, Julius Rantaeskola, Roope Niskanen, Viljami Wacklin. 

Loukkaantuneet:

Veeti Vainio

Nico Nurmikanta

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Antti Kauppinen

Erik Embrich

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 9+10=19

2) Janne Kivilahti 7+6=13

3) Joonas Hyttinen 5+4=9

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Rasmus Hämäläinen 4+10=14

2) Joona Monto 2+8=10

3) Matias Lainio 5+4=9

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan taiturimainen laitahyökkääjä Janne Kivilahti lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

2) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2006 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut SaPKo ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa yhteensä 48 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 26–22. 

3) Kiekko-Vantaa on tehnyt eniten ylivoimamaaleja koko sarjassa vieraskaukalossa. 

Seuraa heitä:

#23 Otto-Eemeli Linke, K-Vantaa

Viime kaudella Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut peruspuolustaja on operoinut illasta toiseen hyvällä tasolla. Tekee arvokasta töitä joukkueen eteen, liikkuu hyvin, tekee oikeita ratkaisuja toinen toisensa perään ja pelaa jämäkästi omalla alueella. Ammattilainen, joka näyttää esimerkkiä myös muille.

#65 Jimi Kuronen, SaPKo

Erik Karlssonin pelinumerolla luutiva kiekollinen puolustaja tukee hyökkäyksiä mielellään. Aloittanut kauden varsin tehokkaasti. Lupaava puolustaja pelasi toissa kaudella lohipaidassa. Nyt isossa ruudussa Casimir Jürgensin saappaissa SaPKon takalinjoilla. Kiekkotaitava, hyvä liike ja älykäs pelipää.

Jussi Pelto-Arvon Kiekko-Vantaa hakee täyttä pistepottia ennen ansaittua maajoukkuetaukoa.

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis