Kiekko-Vantaa | Mestis

Viime kevään finalistit iskevät yhteen

03.10.2017

Keskiviikkona katseet kohdistuvat Savonlinnaan, jossa viime kevään finalistit Kiekko-Vantaa ja SaPKo kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Lohipaidat aloittivat kauden viime viikolla kahdella ottelulla. Perjantaina vantaalaiset kukistivat sarjakauden komealla 5–2-vierasvoitolla nousijajoukkue Imatran Ketterästä. Lauantain kotiavauksessa KeuPa HT ratkaisi ottelun vain kolme sekuntia ennen päätössummeria ja ryösti pisteet Vantaalta. 

– Sisuuntuneena lauantain hölmöilystä ja tappiosta lähdetään liikkeelle. Siitä on otettu opiksi ja se on nyt unohdettu. Jatketaan samanlaista kiekollista ja vauhdikasta peliä. Meillä on taitava joukkue, joten ei lähdetä roiskimaan, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Lupaavan harjoituskauden pelannut ja entisestään vahvistuneen lohiparven pelissä on ollut paljon hyviä asioita nähtävissä. Suurin kehityskohta liittyy johtoasemassa pelaamiseen.

– Pääsääntöisesti olemme pelanneet hyvin, mutta vielä pelin sisällä tulee huonompia hetkiä. Ollaan tehty hyvin maaleja ja hyvin ollaan päästy paineen alta pois, entinen maajoukkuehyökkääjä kiteyttää.

– Johtoasemassa pitää olla tylympi ja kärsivällisempi. Jos ollaan kaksi maalia edellä, niin on turha antaa vastustajalle minkäänlaista saumaa riskiratkaisuilla. Alivoiman täytyy parantua ja boksista pitää pysyä poissa, kolminkertainen Suomen mestari jatkaa.

Taitava ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan hallitsevan Mestis-mestarin vieraana täyttä pistepottia.

– Täyttä pistepottia lähdetään metsästämään. Joukkueessa on sopiva kilpailutilanne päällä, mikä on hyvä asia. Jokaisen täytyy laittaa aina parastaan kaukalossa, Virta sanoo. 

Viime keväänä seurahistorian ensimmäisen mestaruutensa voittaneen SaPKon startti kauteen on ollut haastava, eikä sarjapisteitä ole vielä kertynyt.

Sarja-avauksessa pässipaidat kokivat kotikaukalossa 1–0-tappion Jokipojille kolme sekuntia ennen loppua. Lauantaina puolestaan IPK lisäsi kylmää vettä puolustavan mestarin niskaan kukistamalla SaPKon viimeisen sekunnin voittomaalilla.

Pässipaidat menettivät viime kauden tehoduon muodostaneet Teemu Lepauksen ja maaliennätysmies Jonatan Tanuksen. Lisäksi myös mestarivahti Juhana Aho, ykköspakki Casimir Jürgens ja hyökkäyksen johtohahmo Juuso Forsström vaihtoivat maisemaa. 

Tilalle on tullut laadukkaita hankintoja ja päävalmentaja Pasi Räsäsellä on tälläkin kaudella käsissään äärimmäisen kilpailukykyinen ryhmä. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat maalivahti Roope Urpolahti, puolustuksen tärkeät lenkit Jarno Pavén sekä Matias Pulli, kapteeni Joona Monto, luottosentteri Mikko Lahtela, maalinälkäinen Rasmus Hämäläinen ja väkkärämäinen ikiliikkuja Niklas Salo.

– Hyvä joukkue on vastassa. Paljon heillä on ollut vaihtuvuutta, mutta laadukas nippu siitä huolimatta Virta toteaa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa neljä kertaa. SaPKo voitti näistä kamppailuista kolme ja lohipaidat kairasivat yhden voiton. Kevään kuumassa finaalisarjassa savonlinnalaiset veivät ottelusarjan 4–0. 

Mestiksen huippuottelu SaPKo–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30.

Loukkaantuneet:

Joona Tolvanen

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

K-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro Mäkinen 2+1

2) Juuso Perttilä 1+2

3) Janne Kivilahti 1+1

SaPKo sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Lantta 1+1

2) Matias Lainio 1+0

3) Jarno Pavén 0+1

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa on voittanut edellisen kerran SaPKon varsinaisella peliajalla 19.11.2014 (2–1).

2) Lohipaitojen edellinen voitto SaPKosta Savonlinnassa varsinaisella peliajalla tuli lähes kuusi vuotta sitten (7.10. 2011 0–6).

3) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Jussi Pelto-Arvo lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Seuraa heitä:

#21 Juha Tarkkanen, K-Vantaa

Luistin liikkuu jopa kovempaa kuin koskaan. Puolustaja takoi tehot 1+1 lauantain kotiavauksessa. Pyrkii pelaamaan kiekolla rohkeasti. Avaa peliä hyvin ja puolustaa jämäkästi. Yhteispeli Nico Nurmikannan kanssa toimii. Hyvä ylivoimapelaaja viivassa.

#11 Matias Lainio, SaPKo

Tulokashyökkääjällä on hyvä harjoituskausi alla. Teki uran ensimmäisen Mestis-maalinsa lauantaina. Taitava ja nopea hyökkääjä on vaarallinen kiekon kanssa. Takoi viime kaudella 49 tehopistettä nuorten SM-liigassa Lukolle ja oli pistepörssissä kahdeksas. 

Mestis