Kiekko-Vantaa | Mestis

Viikko pakettiin kotikaukalossa

07.09.2017

Kiekko-Vantaa isännöi perjantaina Trio Areenalla Heinolan Peliittoja. 

Mestis-kauteen valmistautuvan Kiekko-Vantaan harjoituskausi jatkuu perjantaina, kun Peliitat saapuu vieraaksi Trio Areenalle.

Lohipaidat ovat pelanneet nyt neljä harjoitusottelua, joista taidokas, työteliäs ja hyvin liikkuva vantaalaisorkesteri on raapinut kolme voittoa. Peli on kehittynyt koko ajan ja toimivia tutkaparejakin on alkanut jo vähitellen löytymään. 

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa kukisti keskiviikkona LeKin vieraskaukalossa maalein 4–0. Lohipaitojen osumista vastasivat Alex Levänen, Julius Rantaeskola, Joonas Hyttinen ja Nico Nurmikanta. Tolppien välissä Juho Ratilainen torjui vakuuttavan nollapelin.

Kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa ja puolivälieriin kolmen vuoden tauon jälkeen edennyt Peliitat kohtasivat viime kaudella runkosarjassa neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2–2 ja kumpikin voitti kotiottelunsa.

Vantaalaisten tapaan viime perjantaina Suomen Cupista tippunut Peliitat on pelannut viisi harjoitusottelua, joista se on voittanut kaksi kamppailua. Viikonloppuna Peliitat sijoittui Nokialla neljän joukkueen turnauksessa kolmanneksi. 

Entisen liigapuolustaja Santeri Heiskasen luotsaama joukkue kohtasi harjoituskaudella myös Vantaalla leireilleen Aasian liigan High1:n, joka haki Heinolasta 6–3-voiton. 

Peliitat on ensi kaudelle varsin hyökkäysvoimainen nippu, mutta sen sijaan puolustus vaikuttaa haavoittuvalta. Harjoitusotteluissakin heinolalaiset ovat mättäneet kelvollisesti maaleja, mutta toisaalta omissakin on soinut tiuhaan.

Joukkueen avainpelaajiin alkavalla kaudella kuuluvat muun muassa ykkösvahti Sami Väliharju, peruspuolustaja Ilari Metsola, slovakkipakki Marek Hudec, voimalaituri Kalle Moisio, näppäräkätinen hyökkäyspään taituri Valtteri Lipiäinen, konkarisentteri Ville-Matti Koponen, maalinälkäinen hyökkääjä Eetu Elo ja isoon rooliin viime kaudella noussut keskushyökkääjä Henri Ruotsalainen.

Kiekko-Vantaa–Peliitat perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla. Pääsyliput otteluun ovelta 10 euroa (lapset 0–15v. vapaa pääsy).

Kiekko-Vantaan ottelut harjoituskaudella 2017–18:

16.8. Kiekko-Vantaa–High1 3–4

18.8. Espoo United–Kiekko-Vantaa 2–3

19.8. Kiekko-Vantaa–High1 4–1

25.8. FPS–Kiekko-Vantaa 0–2 (Suomen Cup)

1.9. Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 0–3 (Suomen Cup)

6.9. LeKi–Kiekko-Vantaa 0–4

Kiekko-Vantaan harjoitusotteluiden pistepörssi TOP5 (Suomen Cupin otteluita ei huomioitu):

1) Viljami Wacklin 2+3=5

2) Juha Tarkkanen 0+5=5

3) Juuso Perttilä 1+3=4

4) Julius Rantaeskola 2+1=3

5) Janne Kivilahti 2+1=3

Seuraa heitä:

Juha Tarkkanen, K-Vantaa

Keskiviikkona kolme syöttöpistettä saalistanut puolustaja palasi lohipaitaan täksi kaudeksi. Tukee hyökkäyksiä aktiivisesti ja pyrkii avaamaan peliä simppelisti. Ottamassa suurta roolia lohipaitojen pakistossa. 

Joel Ojala, Peliitat

Viime kevään hopeamitalisti lohipaidasta jätti kasvattajaseuransa taakseen ja siirtyi Peliittojen takalinjoille. Hyvin liikkuva yleispuolustaja. 

Mestis