Kiekko-Vantaa | Mestis

Vieraskiertueelta tavoitteena kuusi pistettä

19.10.2017

Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi Pohjois-Suomen kiertueelle, jossa lohipaitoja odottaa kaksi kovaa kamppailua. Perjantaina vastaan asettuu Iisalmen Peli-Karhut. 

– Lähdetään retkelle jo tänään ja matkustamme Kuopioon, mikä on hyvä asia eli bussijalkoja ei pitäisi olla. Kaksi kovaa vieraspeliä edessä ja kuutta pistettä lähdetään hakemaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle keskiviikkona kaatamalla TUTO Hockey kotikaukalossa maalein 4–2 upean peliesityksen jälkeen. Lohipaitojen maaleista vastasivat Joonas Hyttinen, Joakim Kukkonen, Joona Harjama ja Janne Kivilahti.

Vantaalaiset ovat aloittaneet kauden vahvasti. Kiekko-Vantaa on kerännyt seitsemästä ottelusta viiden voiton tuomat 15 pistettä, eikä lohipaidat ole hävinneet vielä kertaakaan vieraskaukalossa. Kolmesta vierasottelusta kasassa on komeasti täydet yhdeksän pistettä.

Kiekko-Vantaa on iskenyt hyvällä prosentilla maaleja ja puolestaan puolustanut tiiviisti. Onnistumisiakin on tullut laajalla rintamalla. Joukkueen kultakypärä Juuso Perttilä on Mestiksen pistepörssissä toisena tehoilla 4+7.

Lohipaidat kärsivät tällä hetkellä loukkaantumissumasta ja useampi avainpelaaja on vieraskiertueelta sivussa. Monessa muussa joukkueessa poissaolot saattaisivat näkyä selvemmin, mutta Kiekko-Vantaalla materiaalissa riittää leveyttä.

Toista kautta Mestiksessä pelaava Iisalmen Peli-Karhut on tasaisessa sarjassa kahdeksantena 11 pisteellä. Janne Sinkkosen luotsaama joukkue on voittanut kauden kaikki kolme kotiotteluaan. IPK on ollut hyökkäyspäässä varsin tehokas, mutta se on päästänyt toiseksi eniten maaleja koko sarjassa.

IPK kukisti keskiviikkona vieraskaukalossa sarjajumbo Hermeksen jatkoajan jälkeen maalein 3–2. KalPan kanssa yhteistyötä tekevän seuran avainpelaajiin kuuluvat muun muassa maalivahtiduo Tuomas Tolonen sekä Aleksi Autio, vantaalaisille tuttu peruspakki Iiro Sulin, venäläisjärkäle Damir Galin, laitahyökkääjä Topi Piipponen, pelintekijä Aleksi Hämäläinen, Suomen mestari Aatu Hämäläinen ja maalinälkäinen Janne Katosalmi

Kiekko-Vantaa ja IPK kohtasivat 7. lokakuuta Trio Areenalla. Lohipaidat nappasivat loppuhetkillä Janne Kivilahden voitto-osumalla kauden ensimmäisen kotivoittonsa 4–3-lukemin. 

– Odotan tiukkaa peliä. He ovat aktiiviista kiekkoa pelaava ryhmä ja hyvä ylivoimajoukkue. Viimeksi he törmäsivät meidän träppiin. Erinomainen maalivahti siellä oli viimeksi. Lähdemme pelaamaan fiksusti vieraskaukalossa, Arvonen tuumii. 

IPK–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Iisalmen jäähallissa. 

Kiekko-Vantaan miehistö Pohjois-Suomen kiertueelle:

Maalivahdit: Markus Leinonen, Jani Kautto.

Puolustajat: Sakari Turtiainen, Joonas Valkonen, Emil Leppänen, Juha Tarkkanen, Otto-Eemeli Linke, Veeti Vainio, Nico Nurmikanta.

Hyökkääjät: Joonas Hyttinen, Joakim Kukkonen, Alex Levänen, Juuso Perttilä, Janne Kivilahti, Toni Leinonen, Antti Kauppinen, Joona Harjama, Jussi Pelto-Arvo, Miro Mäkinen, Roope Niskanen, Viljami Wacklin. 

Loukkaantuneet:

Kimi Leppävuori

Joona Tolvanen

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Erik Embrich

Atte Mäkinen

Julius Rantaeskola

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 4+7=11

2) Janne Kivilahti 3+4=7

3) Joonas Hyttinen 3+3=6

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Niko Putkonen 3+5=8

2) Aleksi Hämäläinen 1+7=8

3) Topi Piipponen 4+3=7

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan taiturimainen hyökkääjä Janne Kivilahti lähtee iltaan seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

2) Mestiksen pistepörssissä toisena oleva kultakypärä Juuso Perttilä on päässyt tehopisteiden makuun viidessä edellisessä ottelussa.

3) Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestis-historiassa viisi kertaa. Voitot ovat nyt lohipaidoille 4–1. 

Seuraa heitä:

#15 Joonas Hyttinen, K-Vantaa

Työmyyrä ja arvostettu joukkuepelaaja on aloittanut kauden todella tehokkaasti. Tekee illasta toiseen ison työmäärän, mutta saa tehoja aikaan myös hyökkäyspäässä. Laukaus lähtee napakasti ja tarkasti. Hyvä erikoistilannepelaaja. 

#42 Topi Piipponen, IPK

Lupaava nuori laitahyökkääjä on nakuttanut kahdeksaan otteluun seitsemän tehopistettä. KalPan sopiuspelaajalla on hyvät hyökkäyspään taidot ja maalintekijän vaistot. Nuorten maajoukkueiden vakiokasvo. 

 

Mestis