Vieraskiertueelta mukaan täydet pisteet

21.10.2017

Kiekko-Vantaa nappasi Rovaniemeltä arvokkaat kolme pistettä, kun sarjakakkonen kaatoi upean peliesityksen jälkeen RoKin maalein 4–1. Lohipaidat rohmusivat vieraskiertuuelta mukaan täyden pistepotin.

Kiekko-Vantaa pelasi tuloksellisesti täydellisen viikon keräten kolmesta kamppailusta täydet yhdeksän pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet kaikki kauden viisi vierasotteluaan menettämättä pistettäkään.

Lauantai-illan kiekkonäytelmässä lohipaidat tulivat kamppailuun hyvin ja pelasivat melko ehjän 60-minuuttisen vieraskaukalossa. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä kaikki kauden vierasottelunsa voittanut Kiekko-Vantaa oli pari potkuakin kotijoukkuetta edellä.

Vantaan kiekkoylpeys avasi maalihanat avauserässä upean kuvion päätteeksi. Joonas Hyttinen taiteli tyylikkäästi limpun vauhtikone Toni Leinoselle, joka paukutti kiekon puolityhjään rysään.

Sama mies oli asialla myös seuraavassa osumassa, kun puolustajalupaus Veeti Vainio sekä taitava sentteri Viljami Wacklin toimittivat kiekon ensin luukulle ja ketsuppipullonsa aukaissut Leinonen taituroi irtokaran sisään hankalasta asennosta huolimatta.

Lohipaidat siirtyivät toisessa erässä jo 3–0-johtoon ylivoimalla. Mestiksen pistepörssin kärkeen siirtynyt kultakypärä Juuso Perttilä ja puolustaja Sakari Turtiainen tarjoilivat kiekon maalin kulmalle taikuri Janne Kivilahdelle, joka ujutti limpun verkon perukoille.

RoKi kavensi heti kolmannen erän alussa sentteri Atte Antinahon osumalla, mutta se jäi loppuhetkillä kovaa rynnistäneelle kotijoukkueelle vain lohduksi.

Kiekko-Vantaan juonias keskushyökkääjä Alex Levänen viimeisteli tyhjään rysään uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa ja kenenkäs muunkaan kuin tohtori Perttilän esityöstä.

Lohipaitojen maalissa Jani Kautto torjui jälleen huikean kamppailun ja pysäytti 27 kiekkoa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Lempäälän Kisaa vastaan.

RoKi–Kiekko-Vantaa 1–4 (0–2, 0–1, 1–1)

8.00 0–1 Toni Leinonen (Joonas Hyttinen)

17.16 0–2 Toni Leinonen (Viljami Wacklin, Veeti Vainio)

21.45 0–3 Janne Kivilahti (Juuso Perttilä, Sakari Turtiainen) YV

40.54 1–3 Atte Antinaho (Antti Järvelä, Joel Pyykkönen)

59.12 1–4 Alex Levänen (Juuso Perttilä)