Kiekko-Vantaa | Mestis

Vieraissa voittamaton K-Vantaa kiertueelle

02.11.2017

Kaikki kuusi vierasotteluaan tällä kaudella ilman pistemenetyksiä voittanut Kiekko-Vantaa hakee ennätykselliselle putkelleen jatkoa viikonlopun vieraskiertueelta.

Perjantaina vastaan asettuu Jokipojat ja lauantaina Savonlinnassa on edessä kauden toinen viime kevään finalistien kohtaaminen.

– Hyvää suorittamista odotan nytkin. Kapealla rosterilla on menty, mutta olemme pelanneet voittavaa lätkää. Kuutta pistettä lähdetään hakemaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo. 

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa porskuttaa kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Keskiviikkona lohipaidat kaatoivat upean peliesityksen jälkeen kotikaukalossa RoKin maalein 4–1 hattutempun viimeistelleen Juuso Perttilän ja kolmen tehopisteen iltaa viettäneen maestro Joona Harjaman maaleilla.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on koko sarjan paras vierasjoukkue. Pasi Arvosen luotsaama ryhmä on voittanut kauden kaikki kuusi vierasottelua menettämättä pistettäkään.

Lohipaidoilla on matkaa ottelun enenmmän pelanneeseen sarjakärki KeuPaan vain yksi piste. Kiekko-Vantaa on pelannut alkukaudesta raikasta hyökkäyspeliä, mutta myös tiivistä puolustuspeliä viisikkona. Vantaan kiekkoylpeys on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. 

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa Juuso Perttilä, joka johtaa myös Mestiksen pistepörssiä. Taiturimainen laitahyökkääjä on nakuttanut 13 ottelussa tehot 9+10=19.

Loukkaantumissumasta kärsinyt vantaalaisorkesteri saa hieman helpotusta sairastuvalta, sillä puolustaja Kimi Leppävuori ja viime kaudella 26 maalia paukuttanut Julius Rantaeskola ovat saaneet peliluvan.

Jokipojat on sarjassa kuudentena. Ärjypaidat ovat keränneet 11 pelaamastaan ottelusta 18 pistettä. Joensuulaiset ovat tehneet melko vähän maaleja, mutta toisaalta oma pääkin on pysynyt varsin hyvin puhtaana.

Jokipojat on pelannut puolestaan todella vahvasti kotikaukalossa, sillä se on voittanut viidestä kotipelistään neljä. 

Ärjypaidoilla on kuitenkin vaikeampi jakso alla, sillä se on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan vain yhden. Jokipojat katkaisi viime lauantaina neljän ottelun mittaisen tappioputkensa kukistamalla IPK:n revanssiviikonlopun toisessa näytöksessä maalein 5–2. 

Jokipoikien kultakypärää kantaa ulottuva keskushyökkääjä Oula Uski, joka on tehtaillut 11 ottelussa tehot 3+10. Uski johtaa joukkueensa tehoketjua, jossa vierellä hääräävät Oskari Lehtinen ja Joonas Larinmaa.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat kohtasivat 14. lokakuuta Trio Areenalla. Tuolloin ärjypaidat hakivat Vantaalta mukaansa kolme pistettä 4–1-lukemin.

– Jokipojat puolusti hyvin viimeksi ja siihen täytyy löytää lääkkeet. Maalintekoon tarvitaan suoraviivaisuutta siellä, Arvonen sanoo.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa Joensuun Mehtimäen jäähallissa perjantaina klo 18.30. 

Kiekko-Vantaan miehistö vieraskiertueelle:

Maalivahdit: Markus Leinonen, Jani Kautto.

Puolustajat: Sakari Turtiainen, Joonas Valkonen, Emil Leppänen, Juha Tarkkanen, Kimi Leppävuori, Otto-Eemeli Linke, Joona Tolvanen.

Hyökkääjät: Joonas Hyttinen, Joakim Kukkonen, Alex Levänen, Juuso Perttilä, Janne Kivilahti, Toni Leinonen, Tuomas Huhtanen, Joona Harjama, Jussi Pelto-Arvo, Miro Mäkinen, Julius Rantaeskola, Roope Niskanen, Viljami Wacklin. 

Loukkaantuneet: 

Veeti Vainio

Nico Nurmikanta

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Antti Kauppinen

Erik Embrich

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 9+10=19

2) Janne Kivilahti 6+6=12

3) Joonas Hyttinen 5+4=9

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Oula Uski 3+10=13

2) Joonas Larinmaa 3+9=12

3) Oskari Lehtinen 4+7=11

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Janne Kivilahti on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

2) Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestis-historiassa runkosarjassa 54 kertaa. Voitot ovat niistä 32–21 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

3) Kiekko-Vantaa on tehnyt eniten ylivoimamaaleja koko sarjassa vieraskaukalossa.

Seuraa heitä:

#27 Tuomas Huhtanen, K-Vantaa

Kokenut työmyyrä kohtaa viime kauden joukkueensa. Tämän viikon Kiekko-Vantaan mukana pelaava suoraviivainen ja taklausvoimainen laituri avasi heti kauden ensimmäisessä ottelussa pistetilinsä ja esiintyi vahvasti. Vahva maalinedustapelaaja ja erinomainen taklaaja.

#24 Tuukka Rajamäki, Jokipojat

Taitava hyökkääjä breikkasi viime kaudella Peliitoissa. Revanssiviikonlopun toisessa näytöksessä IPK:ta vastaan neljän tehopisteen ilta. Hyvät hyökkäyspään taidot ja vaistot. Vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä ja ylivoimalla. 

Mestis