Kiekko-Vantaa | Mestis

Veeti Vainio liittyy lohipaitojen puolustukseen

12.10.2017

Puolustajalupaus Veeti Vainio vahvistaa Kiekko-Vantaan puolustusta

Puolustaja Veeti Vainio saapuu Kiekko-Vantaan puolustukseen liigaseura KooKoon miehistöstä toistaiseksi voimassaolevalla lainasopimuksella.

Espoolaislähtöinen 20-vuotias Vainio pelasi viime kaudella KooKoossa seitsemän liigaottelua, joissa keräsi yhden syöttöpisteen. Lisäksi napakasti oikealta laukova nuorten maajoukkueiden vakiokasvo pelasi kaksi Mestis-ottelua lainalla Peliittojen miehistössä. 

Loukkaantumiset ovat hidastaneet aktiivisesti hyökkäysiä tukevaa ja hyvin liikkuvaa puolustajalupausta. Vainio on Columbus Blue Jacketsin 5. kierroksen varaus kesältä 2015.

Vainio kävi kesällä Columbus Blue Jacketsin nuorten pelaajien kehitysleirillä. Alkukauden lahjakas puolustaja on ollut sivussa loukkaantumisen vuoksi. 

Grankulla IFK:n kasvatti on pelannut urallaan 39 liigaottelua Bluesin ja KooKoon riveissä. Mestis-otteluita vyöllä yhteensä kahdeksankappaletta ja niissä tehopisteitä kertyi seitsemän KeuPa HT:n ja Peliittojen paidassa. 

Vainio oli voittamassa Suomelle alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa 2015. Hän on voittanut muun muassa C-nuorten Suomen mestaruuden 2012 ja A-nuorten SM-kullan keväällä 2014. Vainio voitti kaudella 2014–15 nuorten SM-liigan pakkien maali- ja pistepörssin.  

Tervetuloa lohipaitaan, Veeti Vainio!

Mestis