Kiekko-Vantaa | Mestis

Valkonen viihtyy Vantaalla

27.09.2017

Kiekko-Vantaan puolustaja Joonas Valkonen odottaa vesi kielellä runkosarjan starttia.

Harjoituskaudella Kiekko-Vantaan mukaan liittynyt puolustaja Joonas Valkonen on valmis perjantain sarja-avaukseen.

– Mukava päästä pelaamaan tosipelejä, joilla on merkitystä. Treenipeleistä on otettu paljon oppia mukaan. Me olemme valmiita kauteen, lohipaitojen vahvuudessa jatkava Joonas Valkonen tuumii.

Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti on otettu hyvin vastaan viime kevään hopeajoukkueen pukuhuoneessa.

– Hyvin on otettu vastaan. Tunsin osan jätkistä jo entuudestaan, joten oli helppo tulla joukkueeseen mukaan, Valkonen sanoo.

Viime kaudella Valkonen pelasi peräti viidessä eri seurassa. Otteluita kertyi Jukureiden liigajoukkueessa, Mestiksessä IPK:n, Jokipoikien sekä Peliittojen riveissä ja kausi päättyi Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Starbulls Rosenheimin joukkueessa.

– Siinä sai tosiaan vähän reissata kauden aikana. Saksan reissu oli kokonaisuudessaan mukava kokemus. Fanikulttuuri oli hienoa siellä ja pelikin oli vähän erilaista kuin täällä, Valkonen valottaa.

Jämäkkänä peruspuolustajana tunnettu Valkonen on pelannut urallaan 99 liigaottelua Bluesin, Sportin ja Jukureiden riveissä.

Mestiksessä vantaalaisten pakiston fyysinen preesens on saanut vyölleen 127 runkosarjaottelua kuudessa eri seurassa. Lohipaitaa Valkonen on kantanut kolmen ottelun verran kaudella 2013–14. Puolustaja on voittanut urallaan Mestis-mestaruuden keväällä 2016 Jukureissa.

Hyvin peliä avaava 24-vuotias puolustaja keräsi harjoituskaudella lohinutussa kuudessa ottelussa tehot 1+1.

– Meillä on hyvä joukkue kasassa. Ryhmästä löytyy taitoa ja kovuutta sekaisin. Meillä on hyvät mahdollisuudet mennä päätyyn saakka, Valkonen päättää.


Kuva: Toni Jaconelli

Mestis