Upea taisteluvoitto – pudotuspelipaikka varmistui

24.02.2017

Päävalmentaja Simo Mälkiän kommentit ottelusta:

Kiekko-Vantaa nappasi Joensuun kiihkeässä perjantai-illassa kypsän ja tasapainoisen peliesityksen jälkeen täyden pistepotin. Lohipaidat kaatoi Jokipojat maalein 2–5 (0–0, 1–0, 1–5). Vantaalaisten voittomaalin peippasi näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi Teemu Mielonen.

Mestiksen klassikkokohtaamisessa Kiekko-Vantaa ja Jokipojat järjestivät kuuman ja tiukan taistelun sarjapisteistä. Ottelu ratkesi vasta päätöserän lopussa lohipaitojen eduksi. Vantaalaiset palasivat tyylikkäästi voittojen tielle ja varmisti samalla myös pudotuspelipaikan.

Lohipaidat taistelivat hienosti vieraskaukalossa läpi illan. Jokainen pelaaja laittoi kaiken likoon ja se tuotti tulosta. Varsinkin vantaalaisten kolmas erä oli erinomainen.

– Avauserässä pääsimme paikoille, mutta vedimme paljon ohi. Toisessa erässä meillä oli etsikkoajat, mutta hyökkäyspeli ei ollut riittävän suoraviivaista, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Ottelun avauserä oli tasainen. Kiekko-Vantaa hallitsi avauserän alkua, mutta jälkimmäisellä puoliskolla yhdeksän ottelun mittaiseen tappioputkeen ajautunut Jokipojat oli pelin päällä.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Jokipojat siirtyi ottelussa 1–0-johtoon ykkössentteri Samu Pitkäsen ylivoimamaalilla.

Toisella kaksikymppisellä nähtiin todella ikävännäköinen tilanne, jossa ärjypaitojen hyökkääjä Teemu Lahtinen taklasi ulosajon arvoisesti Kiekko-Vantaan Nico Nurmikantaa päähän. Lohipaitojen puolustaja kannettiin paareilla kaukalosta.

Kiekko-Vantaa ei onnistunut käyttämään ylivoimaansa hyödyksi. Vantaalaiset pääsivät pelaamaan toisessa erässä kaksi minuuttia jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei hyvistä paikoista huolimatta syntynyt.

Lohipaitojen maalihanat poksahtivat kovan työnteon kautta auki heti päätöserän alussa. Kiekollinen puolustaja Emil Leppänen latasi viivalta limpun sisään. Teemu Mielonen ja Atte Mäkinen tekivät osumaan vahvan esityön.

Kolme minuuttia myöhemmin Jokipoikien laituri Tuomas Huhtanen vei isännät 2–1-johtoon röyhkeän nousun päätteeksi. Kiekko-Vantaa sisuuntui nopeasti ja iski tasoituksen seuraavalla ylivoimalla.

Kaksi syöttöpistettä kerännyt Joonas Hyttinen ja Niklas Andersson pelasivat kiekon viivaan, josta puolustaja Lassi Raitanen tykitti 2–2-tasoituksen. Maalin edustalla vahvan esityön tekivät luottosentteri Pekka Niemimaa ja maalipaikkoja hienoilla veiveillä luonut pelintekijä Joona Harjama.

Lohipaitojen voittomaali syntyi reilu kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Uransa parasta Mestis-kauttaan pelaava Teemu Mielonen nousi hyökkäysalueelle, veivasi Jokipoikien puolustajan solmuun ja vippasi laatan verkon perukoille. Maaliin kakkossyötön keräsi puolustaja Joel Ojala, jolle tehopiste oli ensimmäinen kasvattajaseuransa paidassa.

Kiekko-Vantaa puolusti lopussa tiiviisti ja iski kaksi maalia tyhjään rysään, kun Jokipojat haki tasoitusta vimmatusti ilman maalivahtia. Vantaalaisten kapteeni Toni Leinonen viimeisteli molemmat osumat ja kasvatti pisteputkeaan jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

– Usko omaan tekemiseen ei loppunut missään vaiheessa. Tämä oli vaikea ilta hyökkäyspelin kannalta, mutta luotimme paikkoja syntyvän, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaan maalissa Aaro Peltonen pelasi hienon ottelun ja pysäytti 16 kiekkoa. Jokipoikien tolppien välissä Jonathan Iilahti venyi kiekon tielle 19 kertaa.

Kotiedusta pudotuspeleihin taistelevan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina sarjanousija Iisalmen Peli-Karhujen vieraana.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa 2–5 (0–0, 1–0, 1–4)

21.56 1–0 Samu Pitkänen (Oskari Lehtinen) YV

42.08 1–1 Emil Leppänen (Teemu Mielonen, Atte Mäkinen)

45.11 2–1 Tuomas Huhtanen (Nico Friman, Joni Muranen)

49.58 2–2 Lassi Raitanen (Niklas Andersson, Joonas Hyttinen) YV

53.46 2–3 Teemu Mielonen (Joonas Hyttinen, Joel Ojala)

58.56 2–4 Toni Leinonen TM

59.59 2–5 Toni Leinonen (Pekka Niemimaa, Lasse Uusivirta) TM