Kiekko-Vantaa | Mestis

Toinen puolivälierä perjantaina: "Pitää olla kärsivällinen"

16.03.2017

Joonas Hyttinen haastattelussa torstain harjoitusten jälkeen:

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien puolivälieräsarja jatkuu perjantaina Joensuussa. Lohipaidat lähtevät jahtaamaan toista kiinnitystä välieräpaikkaan.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Kiekko-Vantaa kaatoi Jokipojat keskiviikkona puolivälieräsarjan avausottelussa Trio Areenalla upean taistelun jälkeen maalein 3–1.

Lohipaitojen maaleista vastasivat: tehot 1+1 saalistanut Atte Mäkinen, voitto-osuman laukonut, taiturimainen hyökkääjälupaus Frank Gymer ja loppulukemat tyhjään rysään viimeistellyt Joel Lehtinen.

– Saatiin se ensimmäinen peli pois alta. Nyt odotetaan innolla seuraavaa. Kopissa on hyvä fiilis, Kiekko-Vantaa-hyökkääjä Joonas Hyttinen kertoo.

Odotettavissa on jälleen tasainen, kiihkeä, tunteikas ja kova taistelu. Lohipaitojen tähtäimessä on toinen kiinnitys välieräpaikkaan.

– Pienet asiat korostuu. Pitää olla kärsivällinen ja jos kiekot ei heti pompi meille, niin silloin pitää vain tehdä kovasti hommia. Sitä kautta se palkinto sitten tulee, lohipaitojen kokeneimpiin pudotuspelisotureihin kuuluva Hyttinen sanoo.

Joensuussa pelin luonne muuttuu, kun siirrytään pienestä kaukalosta isoon. Liike ja kiekossa pysyminen ovat varmasti tärkeitä elementtejä Mestiksen suurimpiin lukeutuvassa kaukalossa. 

– Helposti siellä pelaa itsensä pihalle, jos liikaa lähtee hönkimään päälle, Hyttinen toteaa.

Kuten pudotuspeleissä aina maalivahtipeli, erikoistilannepelaaminen, kamppailupelaaminen ja hermokontrolli näyttelevät isoa roolia. 

Usea Kiekko-Vantaan pelaaja tahkoaa uransa ensimmäisiä Mestiksen pudotuspelejä. Monikäyttöiselle hyökkääjällä onkin hyvät vinkit nuoremmille pelaajille kevään playoff-kiimaan.

– Ei pidä puristaa liikaa mailaa. Täytyy nauttia pelaamisesta ja tehdä asioita rennosti, mutta silti kovaa. Näitä pelejä on hieno pelata, Hyttinen tuumii.

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien välisen ottelusarjan 2. puolivälieräkohtaaminen starttaa Joensuussa perjantaina klo 18.30. 

Playoffs 2017:

15.3 Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–1

Puolivälieräsarjan pistepörssi:

1) Atte Mäkinen 1+1

2) Frank Gymer 1+0

3) Joel Lehtinen 1+0

Runkosarjakohtaamiset: 

29.10 Kiekko-Vantaa–Jokipojat 1–4

28.1 Jokipojat–Kiekko-Vantaa 1–4

24.2 Jokipojat–Kiekko-Vantaa 2–5

10.3 Kiekko-Vantaa–Jokipojat 0–1 VL

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat ottaneet yhteen Mestis-historiassa kerran aikaisemmin pudotuspeleissä. Kaudella 2009–10, jolloin Jokipojat voitti mestaruuden joukkueet kohtasivat puolivälieräsarjassa. Tuolloin ärjypaidat etenivät jatkoon otteluvoitoin 3–0.

2) Kiekko-Vantaa on Mestis-historiassa vain kerran edennyt pudotuspeleissä puolivälieristä eteenpäin. Kausi oli 2002–03, jolloin lohipaidat voittivat Mestis-hopeaa. Lohipaidat ovat 14. kertaa sarjan pudotuspeleissä.

3) Jokipojat on mukana Mestiksen pudotuspeleissä kymmenettä kertaa. Ärjypaidat ovat edenneet viisi kertaa puolivälieristä eteenpäin ja kolmesti se on pelannut finaaleissa. Jokipoikien paras saavutus on 2010 keväällä tullut mestaruus.

 

Mestis