Tarkkanen ratkaisi jatkoaikatrillerin

08.12.2017

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle kaadettuaan hyytävässä jatkoaikatrillerissä Lempäälän Kisan kotiyleisön edessä maalein 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0). Lohipaitojen sankariksi nousi kaksi osumaa iskenyt puolustaja Juha Tarkkanen.

Kiekko-Vantaa ja LeKi iskivät yhteen Mestiksen kärkipään kamppailussa perjantai-illan kiihkeässä kiekkonäytelmässä. Joukkueet kohtasivat jo viidettä kertaa tällä kaudella ja jälleen nähtiin tasainen taistelu sarjapisteistä.

Avauserä oli varsin tasainen ja molemmissa päissä maalivahdit nousivat valokeilaan toinen toistaan näyttävimmillä torjunnoilla. Kummallakin joukkueella oli omat maalipaikkansa ja hallintahetkensä.

Vahvan avauserän pelannut Kiekko-Vantaa avasi maalihanat lopulta toisessa erässä. Kahden syöttöpisteen iltaa viettänyt laitahyökkääjä Jussi Pelto-Arvo riisti kiekon hyökkäysalueella, työteliäs laitahyökkääjä Antti Kauppinen löysi näppärällä rystysyötöllä keskustasta puolustaja Juha Tarkkasen, joka tinttasi pikkumustan tarkalla rannekudilla takaylänurkkaan.

Kiekko-Vantaa pelasi läpi illan uhrautuvaa ja sitkeää alivoimapeliä. Pelaajat löivät kroppaa likoon ja taistelivat suurella sydämellä.

LeKi tasoitti kiihkeän kamppailun kolmannessa erässä, kun hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen puolustaja Jimi Jalonen tykitti viivasta limpun verkkoon Tappara-laina Otto Mäkisen ja pakkipari Santeri Arousvan syötöistä.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä Jani Kautto pelasi maagisen ottelun ja pysäytti 33 kiekkoa. Mukaan mahtui useita todella tärkeitä ja komeita koppeja.

Ottelun ratkaisu nähtiin viime viikon kohtaamisen tapaan jatkoajalla, kun kultakypärä Juuso Perttilä tarjoili taidokkaasti karkin tulikuumalle puolustajavelho Tarkkaselle. Hienoa kautta pelaava Tarkkanen latasi kiekon etunurkasta pussin pohjalle.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi viikolla kolmella vierasottelulla ennen joulutaukoa. Keskiviikkona lohipaidat matkustavat keskiviikkona Heinolaan Peliittojen vieraaksi.

Kiekko-Vantaa–LeKi 2–1 JA (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

33.56 1–0 Juha Tarkkanen (Jussi Pelto-Arvo, Antti Kauppinen)

47.05 1–1 Jimi Jalonen (Otto Mäkinen, Santeri Arousva)

60.54 2–1 Juha Tarkkanen (Juuso Perttilä, Jussi Pelto-Arvo)