Tärkeä kotivoitto – Lehtiselle uran 100. Mestis-piste

18.02.2017

Kotidebyyttinsä lohipaidassa tehnyt Joel Ojala haastattelussa:

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä, kun se kaatoi Trio Areenalla lauantai-illan jännitysnäytelmässä JYP-Akatemian maalein 3–1 (1–0, 0–1, 2–0).

Jälleen kerran Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia tappelivat voitosta tasaisesti alusta loppuun. Mitään ei saanut taaskaan ilmaiseksi.

– Ei varmaan yllättänyt ketään, että taas oli kova kamppailupeli. Toisessa erässä meidän peli meni vähän sähläämiseksi. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä pelattiin hyvin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kiteytti taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa siirtyi tasaisessa avauserässä 1–0-johtoon toisella minuutilla, kun taiturimainen laitahyökkääjä Joel Lehtinen ujutti kauden kolmannen osumansa. Tehopiste oli Lehtiselle uran 100. Mestiksessä.

JYP-Akatemia tasoitti ottelun toisen erän lopussa Jere Someron tahtomaalilla. Hurrikaanipaidat pelasivat hyvän toisen erän ja hallitsivat kamppailua.

– Tänään oli vastassa kaksi hyvää kiekotonta peliä pelaavaa joukkuetta. Sen takia se taito kiekon kanssa ei tullut esiin, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaan voittomaali syntyi tyylikkäällä ylivoimaosumalla: kultakypärä Toni Leinonen puhkoi syötöllään jyväskyläläisten alivoimaneliön ja maalipyssy Julius Rantaeskola latasi mielipaikaltaan tilanteeksi 2–1.

Mestiksen maalipörssin kakkosena olevalle Rantaeskolalle maali oli kauden 25. Hyökkääjän maali- ja pisteputki on nyt jo kuuden ottelun mittainen.

Loppulukemat viimeisteli kolme sekuntia ennen päätössummeria Toni Leinonen, jonka pisteputki kasvoi myös kuuden ottelun mittaiseksi.

Vantaalaisten maalissa Jani Kautto pelasi hienon ottelun ja pysäytti 30 kiekkoa.

Kolmannen peräkkäisen kotivoittonsa napsinut Kiekko-Vantaa jatkaa sarjassa neljäntenä.

Lohipaidat ovat tositoimissa seuraavan kerran keskiviikkona. Tuolloin edessä on runkosarjan viimeinen pääkaupungin paikalliskamppailu Espoo Unitedia vastaan.