Tappio Kupittaan illassa – välieräsarja jatkuu perjantaina

05.04.2017

Kiekko-Vantaa koki toisen tappion kiihkeässä välieräsarjassa keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä Kupittaalla. TUTO Hockey kaatoi kotikaukalossaan lohipaidat maalein 4–0 (0–0, 2–0, 2–0) ja otti toisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

Kiekko-Vantaa johtaa nyt kuumaa ottelusarjaa voitoin 3–2. Seuraavan kerran välieräsarja on lohipaidoille katkolla perjantaina Trio Areenalla.

Jälleen kerran mitään ei saanut ilmaiseksi, kun kaksi alkuperäistä Mestis-seuraa iskivät yhteen viidennessä välierämittelössä. Klassikkokohtaamisesta ei tunnetta ja tapahtumia tälläkään kertaa puuttunut.

Avauserä oli äärimmäisen tasainen. Molemmilla oli omat maalipaikkansa ja hallintahetkensä. Lohipaidat saivat hyvän startin otteluun. Kahdesti vantaalaiset pääsivät hakemaan osumaa ylivoimankin kautta.

Kiekko-Vantaalla oli ensimmäisessä erässä paremmat maalipaikat, mutta viimeistely oli tervanjuontia läpi illan. Vantaalaisten voimalaituri Patrik Moisio kilautti kertaalleen vihaisella rannekudilla kiekon tolppaan suorahyökkäyksen päätteeksi. Taikuri Frank Gymer ja kultakypärä Atte Mäkinen loihtivat huippupaikan näyttävän give and go -pelin kautta.

Toinen erä oli TUTO Hockeyn hallintaa ja se onnistuikin maalinteossa kahdesti. Ensin konkarihyökkääjä Aki Keinänen löi maalin nurkalta kiekon sisään pienestä kulmasta. Puolustaja Kristian Tuohilampi pamautti 2–0-johtomaalin viivasta. Kiekko painui maskin takaa ohi 20 torjuntaa merkkautaneen Jani Kauton.

Kiekko-Vantaan paras paikka toisessa erässä tuli puolustaja Paavo Ylipainolle, joka nousi hienosti laadukkaalle maalipaikalle. Laukaus kuitenkin suuntautui yli maalin. Komeimmasta torjunnasta vastasi huippuvireinen Kautto, joka ryösti nokikkain maalivahdin kanssa päässeen TUTO-laituri Kalle Moision

Kolmannen erän alkuun Kiekko-Vantaa tuli ryminällä ja haki vimmatusti kavennusta. Erän alussa hienoa kevättä pelaava Gymer pääsi kokeilemaan ykkössektorista, mutta kuitenkin ilman tulosta. Lohipaidat eivät myöskään omia ylivoimamahdollisuuksia onnistuneet käyttämään, vaikka ajoittain vantaalaiset saivatkin pakkopelin pyörimään mallikkaasti.

TUTO iski kolmannen erän alkuun 3–0-osuman ylivoimalla, kun laitahyökkääjä Aki Juusela nousi röyhkeästi maalilla ja ujutti limpun sisään. Vajaa kolme minuuttia ennen päätössummeria sentteri Joonas Toivanen upotti loppulukemat 4–0 tyhjään rysään.

Hurja taistelu finaalipaikasta jatkuu perjantaina Trio Areenalla. Mestiksen välierissä 14 vuoden tauon jälkeen pelaava Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey iskevät yhteen kuudennessa välieräkamppailussa klo 18.30.

TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 4–0 (0–0, 2–0, 2–0)

25.50 1–0 Aki Keinänen (Tuukka Pulliainen)

35.11 2–0 Kristian Tuohilampi (Aki Keinänen, Aki Juusela)

44.30 3–0 Aki Juusela (Kalle Valtola) YV

57.19 4–0  Joonas Toivanen (Mika Hyvärinen, Hannu Kuru) TM