Tappio kovan taistelun jälkeen Espoossa

22.02.2017

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän tappion runkosarjan viimeisessä pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa, kun Mestis-tulokas Espoo United nappasi kolme pistettä kiihkeän kiekkopelin jälkeen maalein 4–1 (2–0, 0–0, 1–2).

Avauserä oli Espoo Unitedin hallintaa. Pudotuspelipaikasta taisteleva Mestis-tulokas iski kahdesti: ensin Jiri Veistola avasi maalihanat iskettyään ylivoimalla syöttökuvion päätteeksi neliön keskustasta kiekon ohi Aaro Peltosen. Hetkeä myöhemmin nuorten maajoukkuepelaaja Emil Oksanen laukoi pienestä kulmasta isäntien 2–0-maalin.

– Tulos ei valehtele. Ei mitään espoolaisilta pois, mutta meidän pelin lähtö oli huono. Meillä ei ollut kiekollista peliä avauserässä laisinkaan. Se menee täysin valmistautumisen piikkiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Toinen erä oli tasaista vääntöä ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Kiekko-Vantaa paransi peliään huomattavasti, mutta laadukkaille maalipaikoille pääseminen oli vaikeaa. Taiturimainen Joel Lehtinen pääsi kokeilemaan ykkössektorista kertaalleen, uransa parasta kautta pelaavan Teemu Mielosen hienosta tarjoilusta. Puolustaja Nico Nurmikanta puolestaan pääsi yrittämään maalintekoa hyvältä tontilta ylivoimalla.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaan hallintaa ja lohipaidat hakivat vimmatusti kavennusosumia. Kultakypärä Toni Leinonen jatkoi pisteputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi tarkalla viivalaukauksellaan. Erinomaista maskia maalinedustalla tekivät syöttöpisteet osumaan saalistaneet Julius Rantaeskola ja Lasse Uusivirta.

Lohipaitojen hyvä kirivaihde tyssäsi espoolaisten kolmanteen osumaan, joka iski pointilta, entinen Kiekko-Vantaa-kapteeni Veistola. Laadukkaan esityön osumaan tekivät Westermarckin veljekset Felix ja Victor.

Loppulukemat 4–1 viimeisteli läpiajosta Espoo United-laituri Olli Iisakka. Kiekko-Vantaan maalissa Aaro Peltonen pysäytti 19 kiekkoa. Espoo Unitedin tolppien välissä Rasmus Tirronen venyi kiekon tielle 17 kertaa.

– Hyvä asia oli se, että pystyttiin parantamaan peliä sen edetessä. Ei kuitenkaan pystytty laittamaan kampoihin kuin vain hetkittäin, Mälkiä sanoi.

Sarjanelonen Kiekko-Vantaa vei tappiosta huolimatta pääkaupunkiseudun herruuden otteluvoitoin 3–2. Pisteet menivät tasaisista taisteluista vantaalaisille 8–7.

Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Jokipoikia vastaan Joensuussa. Lauantaina vieraskiertueen päättää ottelu Iisalmen Peli-Karhuja vastaan.