Kiekko-Vantaa | Mestis

Tähtäimessä kauden ensimmäinen kotivoitto

06.10.2017

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan lauantaina kotiottelulla Trio Areenalla Iisalmen Peli-Karhuja vastaan.

Kolmesta ottelustaan kaksi voittanut Kiekko-Vantaa tavoittelee lauantaina kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

– Savonlinnasta hieno voitto ja pystyimme pelaamaan jo paremmin johtoasemassa. Odottavin mielin tässä ollaan ja voittoa lähdetään kotikaukalosta hakemaan, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Lohipaidat kaatoivat vakuuttavan peliesityksen jälkeen keskiviikkona vieraskaukalossa hallitsevan mestarin SaPKon maalein 3–1. Vantaalaisten maaleista vastasivat Joonas Hyttinen (1+1) ja Juuso Perttilä (2+1). 

Kiekko-Vantaa kairasi voiton kuuden vuoden tauon jälkeen Savonlinnasta varsinaisella peliajalla. Lohipaitojen maalivahtilupaus Juho Ratilainen torjui ottelussa 30 kertaa. 

Vantaalaisten pelissä on ollut paljon hyviä asioita alkukaudesta: joukkue on puolustanut tiiviisti, ylivoima on pyörinyt vakuuttavasti ja lohipaidat ovat tehneet hyvällä prosentilla maaleja. Lisäksi kilpailutilanne pelipaikoista on kovaa ja johtoasemassa pelaamisessa tapahtui steppi eteenpäin puolustavan mestarin vieraana.

– Ei meidän tarvitse hirveästi muuttaa mitään. Kiekolla pyrimme pelaamaan vauhdikkaasti ja yritteliäästi. Tahtotila pitää myös olla tapissa, entinen maajoukkuehyökkääjä sanoo. 

IPK starttasi vieraskiertueelleen voitto alla, kun karhupaidat kukistivat sarjanousija Imatran Ketterän kotikaukalossa Jussi Viitasen iskemällä viimeisen minuutin maalilla 3–2. Toista Mestis-kautta pelaava IPK on voittanut ennen perjantain TUTO-ottelua kolmesta kamppailustaan kaksi. 

IIsalmelaisjoukkuetta luotsaa Janne Sinkkonen, joka tuntee Mestiksen kuin omat taskunsa. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa ykköstorjujan viittaa alkukaudesta kantanut Aleksi Autio, viime kaudella lohinutussa pelannut peruspakki Iiro Sulin, KalPa-laina Topi Piipponen, Pasi Kouvalainen, Suomen mestaruudenkin urallaan voittanut Aatu Hämäläinen ja pelintekijä Aleksi Hämäläinen.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja IPK kohtasivat neljä kertaa, joista lohipaidat kaapivat kolme voittoa. IPK ei ole koskaan onnistunut voittamaan Vantaalla. 

Mestis-kamppailu Kiekko-Vantaa–IPK lauantaina klo 17 Trio Areenalla. 

Loukkaantuneet:

Joona Tolvanen

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 3+3=6

2) Miro Mäkinen 2+1=3

3) Joonas Hyttinen 2+1=3

IPK:n sisäinen pistepörssi (ennen perjantain TUTO-ottelua):

1) Topi Piipponen 3+1=4

2) Evgeny Fofanov 1+1=2

3) Pasi Kouvalainen 1+1=2

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan hyökkäyspään taituri Janne Kivilahti lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

2) Joukkueet ovat kohdanneet Mestis-historiassa nelj kertaa. Kiekko-Vantaa voitti viime kaudella keskinäiset ottelut 3–1 ja maalierolla 18–8. IPK ei voittanut kertaakaan Vantaalla.

3) Kiekko-Vantaa on nakuttanut kolme ylivoimamaalia tällä kaudella 12 yrittämällä. 

Seuraa heitä:

#20 Juuso Perttilä, K-Vantaa

Hyökkäyspään taituri on aloittanut kauden vakuuttavasti. Kiekko-Vantaan kultakypärä  on iskenyt kolmessa ottelussa tehot 3+3. Juonikas pelaaja kiekon kanssa, mutta huolehtii myös puolustusvelvollisuutensa mainiosti. Erinomainen ylivoimapelaaja tähän sarjaan. 

#78 Iiro Sulin, IPK

Tuttu pelaaja vantaalaisyleisölle viime kaudelta. Puolustuksen isäntä ei välttämättä häikäise kiekollisella pelaamisellaan, mutta tekee jäällä lähes aina vain oikeita ratkaisuja. Pelaa jämäkästi kaksinkamppailuissa ja kiekon kanssa simppelisti. Avannut maalitilinsä jo tällä kaudella.

 

Mestis